Свържете се с нас

Таблоид

Зам.-кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова: „Jumaya Stage Festival“ е първият от многото фестивали през юни

Публикувано

на

„Jumaya Stage Festival” е един от проектите, одобрен по Фонд „Култура“, с който много се гордеем. Тук е мяс­тото да благодаря на орга­низаторите, затова че не се отказаха след първото изда­ние. Разбира се след всяко издание се отчитат и плю­совете и минусите. Много се радвам, че това събитие продължи.

Убедена съм, че тази година фестивалът ще бъде надграден и то сери­озно. Вярвам, че ще има и повече публика и съм сигур­на, че този фестивал ще просъществува в годините, с помощта на Община Благоев­град. Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фести­вал, тук в Благоев­град. Второто изда­ние на “Jumaya Stage Festival” е финанси­ран по фонд „Култу­ра“. На голя­мата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фести­вални дни ще чуем едни от най-ярките изпълнители. Невероятните таланти из­пълнители от „Мерудия“, ще овкусят изда­нието с прия­тен привкус и много ритъм.

Запомнящите се изпълни­тели от Ака­га, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват специал­но за Втори “Jumaya Stage Festival” в Благоевград, за да раздават емоции, музика и спомени. Мястото е вече познатият терен – паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и парка пред сградата на НАП.

Второто издание на фести­вала предлага и неделно училище. В него участие ще вземат известни за Бълга­рия артисти. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-нови­те способи за създаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възраст­ни, които се занимават с рок музика. Водещ на фестива­ла ще бъде изключителният Георги Кючуков – шампион на първото национално пър­венство по Стендъп.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Античен Петрич

Публикувано

на

Петрич е най-стария град по долината на средна Струма. Според местни краеведи, днешния град Петрич е наследник на древното тракийско селище Хераклея Синтика, разположено в южното подножие на възвишението Кожух.

В тази местност, разположена на 10 км. североизточно от съвременния град, през IV век пр. Хр., възниква тракийско селище на племето синти. През 340 г. пр. Хр. македонският цар Филип II завладява града и предоставя неговото управление на своя син Александър. Военната кариера на Александър започва в Хераклея Синтика, когато той е само на 16 години. Хераклея Синтика се превръща в един от най-важните градове на Македонското царство с многобройно население от македонци, гърци, траки, келти и преселници от източното средиземноморие.

През 168 г. пр. Хр. римляните завладяват земите на синтите и тогава Хераклея Синтика се превръща в най-важния град на северната граница, който е опазвал средното течение на Струма и Рупелския пролом. Археологическите разкопки и исторически изводи показват, че той е съществувал до VI век сл. Хр. Последните археологически изследвания и локализацията на античния град Хераклея Синтика в местността Кожух, доказват, че между този град, разположен в земите на тракийското племе синти, и съвременния Петрич вероятно съществува приемственост.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

21-годишно момче от Петрич основа боксов клуб в града

Публикувано

на

„Реших да остана в Петрич и да създам боксов клуб, защото това е моят роден град! Искам да развия бокса тук! В Петрич има много талантливи децано за съжаление няма подходящи условия!“ – това каза Георги Караколев, основател на Боксов клуб „Лъвовете“, пред екип на Петрич Инфо.

Георги е само на 21 години, но вече се бори за целите и мечтите си. Днес той сбъдна детската си мечта – проведе първата тренировка в своя боксов клуб. Той е спечелил много медали, също така е и първия български шампион от град Петрич. В своето начинание не е сам, подкрепят го неговото семейство и всичките му приятели. Сред тях е и братовчед му Стоян Ангушев, който също е медалист по бокс.

Георги Караколев завършва средното си образование в София като треньор по бокс. В момента продължава обучението си в Национална Спортна Академия (НСА) „Васил Левски“ гр. София.

Боксов клуб „Лъвовете“ има няколко възрастови категории:

  • от 10 – 14 годишни;
  • от 15 – 16 годишни;
  • от 17 – 18 годишни;
  • мъже;
  • жени.

От днес са сформирани 2 групи и тренировките са от понеделник до петък в 18:00 и 19:30 часа, събота от 10:30 часа, а в неделя е почивен ден!

Залата се намира в сградата срещу централния вход на Полицията в Петрич. Може да ги откриете и във фейсбук страницата Боксов клуб „Лъвовете“. Телефон за контакт: 089 469 9769

Нека всеки един от нас вземе пример от това 21 – годишно момче, което е избрало да се бори за своя роден град! Решил да се върне тук, макар големите си постижения в други градове. Момче за пример и възхищение!

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ