Свържете се с нас

Новини

На вниманието на Община Благоевград! Що за възстановяване направиха в „Струмско“

Публикувано

на

Жителите на благоевградският квартал „Струмско“ започнаха подписка адресирана до кмета Камбитов и до ОбС – Благоевград с искането плочките и осветлението в района на новоизградените системи за поливане на тревните площи да бъдат възстановени. Проблемният участък е между бл. №32 и №34 на ул. „Броди“.

 „Съсипаха всичко… Уникално неграмотно изпълнение на проекта. Погледнете къде е шахтата на средата на алеята. Срамота! Защо отрязаха стълба, имаше стълб на който липсваше само осветителното тяло. Вместо да го поправят, те го премахнаха. Защо? Фирмите виновни за създадените неудобства на стотици живущи в района са: Фирма „Валко БГМ“, която се занимава с хидроложки проучвания и сондажи за вода. Строителна фирма „Димитър Янков – Кенеди метал“ и „Благоустройствени строежи“ ООД. Питаме, управителите на тези фирми, провериха ли служителите им що за възстановяване направиха в „Струмско“. Да, бяха подменени няколко плочки, но с фуги по 4-5 см. Без цимент, плочките мърдат. Хора, така не се прави!

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

 

коментара

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ