Свържете се с нас

Новини

Съдят за безстопанственост Карагьозов, чиито кучета убиха човек

Публикувано

на

След повече от час е установена самоличността на 39-годишниня мъж, станал жертва на 5-те кучета.

Животните са го нападнали на улицата, на която се намирал развъдникът, в който живеели.

Обектът е собственост на 41-годишния Йордан Карагьозов. Той е родом от София, но имал вила в село Владо Тричков, където отглеждал кучетата – порода Кане Корсо, които продавал и водил по киноложки изложби.

Днес от прокуратурата дадоха повече яснота за ужасяващия инцидент, който е станал вчера в 16 ч. Тогава преминаваща жена видяла в местността Говедарника безобразно нахапания труп и се обадила на 112. Изпратени са екипи на полиция и медици.

След час и половина е установена самоличността на жертвата, поради жестоките рани.

Починалият е живеел в селото, където се е грижил за болната си майка. Самият той имал куче, което в момента на инцидента не е било там.

Полицаите установили, че няма данни за човешко насилие или огнестрелна рана, но има следи от кучешки лапи около трупа. На метри от тялото се е намирал развъдникът, където са установени и петте кучета.

Полицаи са установили и техния собственик, който пристигнал в селото и съдействал напълно на властите. В момента на случилото се, Карагьозов не е бил там.

Аутопсията е установила, че жертвата е починала от кръвозагуба. Самите кучета са иззети от развъдника и са настанени във ветеринарна клиника в София, където ще им бъде взета дентална експертиза.

Първите думи на Карагьозов са, че се грижил за животните си. Той е задържан с първоначална мярка за 24 часа, която се очаква да бъде удължена на 72 часа, след което да бъде повдигнато обвинение за безстопанственост.

По-рано през 2016 г. е получен сигнал до полицията отново заради кучетата му. Съставен му е протокол за безстопанственост поради това, че кучетата постоянно излизали от двора и плашили хората.

Това обяснил и Йордан, който казвал, че кучетата копаят под оградата и излизат навън, съобщава „24 часа“.

От личния му профил във фейсбук се вижда, че от години насам „професията“ на Карагьозов е именно отглеждането на животните, с които той има безброй снимки. Мъжът е семеен, има две дъщери.

коментара

Крими

Спипаха 25-г. от Лъжница с нерегистриран автомобил

Публикувано

на

На 14.09.2019г. около 16:40 часа по бул.“Г. Делчев“ в гр.Гоце Делчев, 25-годишен мъж от с.Лъжница, е управлявал специален автомобил /вишка/, който не е регистриран по надлежния ред.

.

.

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

233 присъди са издадени след обвинителни актове на Гешев

Публикувано

на

233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016 г.

Това е периодът, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания.

Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на ВСС, предаде „24 часа“.

Комисията се събра днес, за да подготви проект за доклад за професионалните качества на заместник-главния прокурор Иван Гешев. На 22 юли тази година той единодушно (с 11 гласа „за“) бе номиниран за главен прокурор от Прокурорската колегия. Част от процедурата е КАК да изработи проект за доклад за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде представен на Прокурорската колегия.

Пак от статистическите данни става ясно, че по времето, когато е бил начело на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44 113 заповеди от административен характер.

Изводът в доклада е, че Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява задълженията си. Той също така е носител на изключителни умения за работа в екип и успява да ги мотивира. Получил е и признания от редица институции, с които е работел. Иван Гешев присъства на заседанието на КАК.

„Тези, които очакваха негативни резултати, ще останат разочаровани и трябва да си намерят други сегменти“, заяви той. Кандидатът за главен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са.

„Моето разбиране е, че за да се постигнат резултати, трябва да има взаимодействие и колегиалност“. При представянето на проекта за доклад стана ясно, че до ВСС са изпратени 73 становища относно кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подкрепен. Пак в проекта за доклад става ясно, че докато е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е наблюдавал дела с голяма правна и фактическа сложност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на обучение в Националния институт за правосъдие. Проектът за доклад единодушно бе приет от 10-имата присъстващи членове на КАК.

Иван Гешев отказа да коментира след заседанието с аргумента, че в момента е в процедура по избор на главен прокурор. Той съобщи обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от проверката за спирането на програма „Хоризонт“ в петък сутринта.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ