Свържете се с нас

Новини

Дом на Младостта –уникално арт място вдъхновява благоевградските творци

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри Дом на Младостта в Благоевград. Уникалното арт пространство се намира в сградата на бившия Младежки дом. Без да се нарушава архитектурната цялост на сградата, тя вече има ново интериорно лице.

„Сигурен съм, че Дом на Младостта ще бъде място, което ще се посещава с удоволствие от много хора. Младостта не е възраст, не е период от време, младостта е състояние на духа.  Освен Дом на младостта, нека бъде и Дом на приемствеността, защото тук ще се среща творчеството на различни поколения. Докато едни говорят, ние работим. Със сигурност, това, което сега правим, ще остане и след време“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова благодаря на всеки, които са допринесли за преобразяването на пространството в бившия Младежки дом.

„Радвам се , че днес сме заедно тук, за да открием новото духовно място на Благоевград, а именно Дом на Младостта. Кръстихме  го така, за да спазим традицията и историята на всички познатия ни Младежки дом, да вземем  думата младост и да го превърнем наистина в Дом на Младостта. Тук ще се срещат и миналото, и настоящето и бъдещето. Място, което да бъде за вдъхновение и търсене на таланти. Сигурна съм, че това място ще бъде изпълнено с много събития. Сигурна съм, че тук ще бъдат представяни всички таланти на Благоевград, за да може да защитим мотото, че всичко хубаво тръгва от Благоевград“, каза Христина Шопова.

По време на церемонията бяха наградени и първите четирима „Творци на Духа“. Призът получиха  Пламен Бонев, Емил Мангушев, Атанас Янев и Явор Ичков.

42 изявени  деца от Благоевград пък получиха логото и значката на Дом на Младостта. Наградите ще бъдат давани всяка година.

Пространството в бившия Младежки дом  е изцяло прекомпозирано по начин, като мястото е превърнато в мултифункционална зала. Тя ще може да бъде използвана за богат набор от артистични, публични и социални събития. Мобилността и рационалността на интериорните елементи я превръщат в модерно съоръжение за представления, четения, различни изяви, творчество. Поставени са малки пейки и масички, като тях са подбрани специални цветове. Има обособени книжарница, бар, място за събеседване, отдих и т.н. По стените са поместени пана от утвърдени художници. В обособени ниши, зад стъкло са подредени изящни творби. Поставено е и красиво арт осветление.

 

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса! Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Този петък, само в Топ Преса!!! Говори инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП

Публикувано

на

ТЕМИ:

*Африканската чума по дивите свине

*Горски пожари

*Незаконна сеч

*Бракониерство

*Залесяване

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ