Първата, изцяло нова детска градина откриха днес в гоцеделчевското с. Лъжница (ВИДЕО)

След близо 30 години, в община Гоце Делчев, днес бе тържествено открита първата новопостроена детска градина  в с. Лъжница. Не напразно, детското заведение е именувано „Мечта“, защото това беше мечтата на жителите на селото, каза имамът Мохамед Койнар. Сред официалните гости на празненството в Лъжница бяха и Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев както и неговите заместници Валери Сарандев и Саит Иброш, председателят на ОбС Гоце Делчев, Ангел Гераксиев, Елхан Кълков, депутат в НС от ДПС, Ведат Хюсеин, председател на ОС на ДПС, Сайди Чолак, председател на ОбС на ДПС, Джалил Бошнак, зам. председател на ОбС на ДПС, Зафер Койнаров, кмет на Лъжница, общински съветници, директори на детски заведения и училища в общината и родители.

Детската градина струва 1 400 000 лв., от които 1 млн. са средства от общинския бюджет а 400 000 са осигурени от Министерството на финансите, съобщи общинския кмет Владимир Москов. При факта, че в страната ежегодно се закриват подобни заведения, община Гоце Делчев се гордее с откриването на изцяло нова детска градина. В момента в нея са записани 80 деца, но градината има възможност при нужда да увеличи капацитета си на 100 места.

Радваме се, че успяхме да реализираме проекта в срокове, качествено, така, че децата на Лъжница да могат да получат едни добри възможности за обучение и възпитание, каза кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов.

С богата, музикално-артистична програма, възпитаниците на детската градина приятно изненадаха гостите.

Церемониалното прерязване на трикольорната лента на новооткритото детско  заведние извършиха част от официалните гости, след което разгледаха най-модерната детска градина „Мечта“ в Пиринско, в с. Лъжница

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене