Свържете се с нас

Новини

Първата, изцяло нова детска градина откриха днес в гоцеделчевското с. Лъжница (ВИДЕО)

Публикувано

на

След близо 30 години, в община Гоце Делчев, днес бе тържествено открита първата новопостроена детска градина  в с. Лъжница. Не напразно, детското заведение е именувано „Мечта“, защото това беше мечтата на жителите на селото, каза имамът Мохамед Койнар. Сред официалните гости на празненството в Лъжница бяха и Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев както и неговите заместници Валери Сарандев и Саит Иброш, председателят на ОбС Гоце Делчев, Ангел Гераксиев, Елхан Кълков, депутат в НС от ДПС, Ведат Хюсеин, председател на ОС на ДПС, Сайди Чолак, председател на ОбС на ДПС, Джалил Бошнак, зам. председател на ОбС на ДПС, Зафер Койнаров, кмет на Лъжница, общински съветници, директори на детски заведения и училища в общината и родители.

Детската градина струва 1 400 000 лв., от които 1 млн. са средства от общинския бюджет а 400 000 са осигурени от Министерството на финансите, съобщи общинския кмет Владимир Москов. При факта, че в страната ежегодно се закриват подобни заведения, община Гоце Делчев се гордее с откриването на изцяло нова детска градина. В момента в нея са записани 80 деца, но градината има възможност при нужда да увеличи капацитета си на 100 места.

Радваме се, че успяхме да реализираме проекта в срокове, качествено, така, че децата на Лъжница да могат да получат едни добри възможности за обучение и възпитание, каза кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов.

С богата, музикално-артистична програма, възпитаниците на детската градина приятно изненадаха гостите.

Церемониалното прерязване на трикольорната лента на новооткритото детско  заведние извършиха част от официалните гости, след което разгледаха най-модерната детска градина „Мечта“ в Пиринско, в с. Лъжница

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Членството на Македония в ЕС минава през решаването на спорните въпроси

Публикувано

на

Интервю със заместник-председателя на ВМРО и български евродепутат Ангел Джамбазки на предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ на БНР.

По негова инициатива се състоя среща, на която бяха поканени евродепутати, превозвачи и Министерството на транспорта на дебат във връзка общата им стратегия по пакета „Мобилност I“. В тази връзка Джамбазки заяви:

Твърде възможно е да се опитат тези, които са основните наши противници, да пробутат много бързо пакета, докато е старата Комисия, сега в месеците на старата ЕК, която буквално може да си измие ръцете и да се опита да довърши тази, да кажем, мръсна работа. Така че не трябва да се успокояваме, че имаме много време до есента. Аз затова свиках тази среща, за да не останат колегите с впечатлението, че имаме много време и изведнъж да се окажем пак на пистата, а самолетът да е излетял.

Той коментира и това дали ще съберат всички, както и има ли основание да се очаква, че някой от новите евродепутати ще трябва да бъдат убеждавани. Всичко е възможно, предполагам, че ще се наложи поне да им обясним, без това да изглежда като учителстване, менторстване и назидаване, но винаги ще бъде по-лесно за всеки един от новоизбраните представители да чуе и да види от първо лице какво е правено досега, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Няма македонска нация преди 1944 година, каза още евродепутатът Ангел Джамбазки. Според него няма съмнение какъв е бил по произход и самосъзнание Гоце Делчев. Не трябва да се допуска пренаписването на историята, каза той по повод отказа на Северна Македония да признаят Гоце Делчев за българин.

До 44-а година македонска нация няма – политически, така че много ясно трябва да се заяви на правителството в Скопие, че членството на Македония в ЕС минава през решаването на спорните въпроси. А спорните въпроси са само от страна на югоносталгиците в Скопие. Хора като Гоце Делчев са написали какви са по рождение и не е работа на необразовани, неуки, недобронамерени хора да пренаписват, да преиздават лични карти на хора, починали 1903-а година, когато македонска нация не е имало. Така че трябва да прекратят тези глупости, ако искат някога да видят Европейски съюз.

Интервюто с Ангел Джамбазки може да чуете от звуковия файл >>>

коментара

Продължете с четенето

Новини

Мариана Бонева с награда от театралния фестивал  „Театър, обичам те“ в Хасково

Публикувано

на

Актрисата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград,

 Мариана Бонева е носител на „Голяма награда за поддържаща женска роля“ на фестивал в Хасково

 Няколко дни след участието си в театралния фестивал  „Театър, обичам те“ в Хасково, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград е сред първите в историята наградени на хасковския фестивал.

            Жури, в състав – актрисата Силвия Предова, Петранка Кузманова и Первин Мустафа – представители на фирмите – партньори на фестивала и Катерина Грозева, която е сред най-големите почитатели на театъра в Хасково, избраха Мариана Бонева за носител на „Голяма награда за поддържаща женска роля“, за ролята ѝ на Сибил Вейн в „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд, режисьор Стайко Мурджев.

            Вълнуващата среща с хасковската публика бе в събота /15 юни/ на сцената на ДКТ „Иван Димов”, а след представлението екипът дълго приемаше поздравления от зрители, които търпеливо изчакаха да получат автограф и снимки с актьорите.

            Театралният фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково 2019 се проведе от 10 до 16 юни като представи в програмата си изявени български актьори и театрални постановки. Открита сцена събра любителите на музиката, а за децата бяха предвидени представления през цялата седмица с уличен театър. Експозиция на театрални костюми и изложба „Шекспиров плакат“ допълниха програмата на фестивала.

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ