Свържете се с нас

Светско

Kласически концерт на проф. Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано организират в Кюстендил

Публикувано

на

На 8. юни от 18:00 ч. в зала „Велики учители” на читалище „Братство 1869” – Кюстендил, ще се проведе класически концерт на проф. Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано. Музикалното събитие е част от Деветата международна камерна музикална академия, която се провежда в Кюстендил от 7 до 27 юни с участието на ученици, студенти и преподаватели от САЩ и България.

Проф. Йосиф Радионов е завършил Държавната музикална академия „Панчо Владигеров”. Понастоящем води собствен клас в същата академия. Лауреат е на много отличия. Бил е концертмайстор на най-прочутия български симфоничен оркестър – Софийска филхармония. Концертната му дейност обхваща солови рецитали, камерни концерти и гостувания на симфонични и камерни оркестри в България, почти всички европейски страни, Турция, Далечния изток, САЩ, Колумбия, Куба и Южна Африка.

коментара

Светско

С плакет, грамоти и страхотни морски спомени и веселби се прибраха самодейците от Абланица от участието си в 6-я международен фестивал на музикалното и танцово изкуство „Морска звезда“ в гръцкият град Паралия Катерини

Публикувано

на

Десетки български трибагреници развяха  и тази година самодейни групи от цяла България които взеха участие в Шестия  международния фестивал на музикалното и танцово изкуство „Морска звезда“ в гръцкият град Паралия Катерини  .

Благоевградска област и в частност община Хаджидимиво бяха представени от самодейци и Мъжката фолклорна група при Читалище „Просвета“  в хаджидимовското село Абланица с дългогодишния си ръководител и  най- възрастният самодеец и солист в гоцеделчевско на местни  стари песни от запазеният фолклор на Абланица, Саид Чакъров .

Групата самодейци от Абланица се  завърнаха миналия ден от емоционалното си турне с плакет , грамота и много морски спомени и веселби които се наредиха сред огромният арсенал от медали, грамоти , плакети  от многобройните  им участия в национални и международни фестивали .

Групата от Абланица която има близо 50 годишна история , участва във фестивала в Паралия Катерини- Гърция  за втора поредна година като  и тази ,тя отново се нареди сред най- харесваните  от престижното жури което подреди класацията на участниците .

Следващото участие на самодейците от Абланица  ще бъде на Националния  фолклорен събор „ Рожен“ за който вече тече усилена  подготовка и репетиции.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Сюлейман Бекиров с улов от 9.240 кг., на първо място в риболовно състезание /ВИДЕО/

Публикувано

на

Традиционното състезание, организирано от Ловно-рибарското сдружение „Сокол“ в град Гоце Делчев, във връзка с официалното откриване на активния риболивен сезон, стартира в неделя сутринта край въжения мост на река Места. Над 30 мераклии, членове на гоцделчевското дружество, се записаха за участие в състезанието за най-добър майстор в атрактивния спорт. Очаквано, състезатели, жители на хаджидимовското село Блатска и тази година се представиха забележително добре. След много емоционално състезание, ръководителят на ЛРС „Сокол“ в Гоце Делчев, Иван Горанов, обяви победителите в различните категории.

 

В категория „мъже“, на 1 място се класира Сюлейман Бекиров с улов 9.240 кг. получи награда рибарска пръчка. С  улов от 3.350 кг., на 2 място се класира Исмаил Сойка, а Сали Янузов със своите 2 кг и половина се класира на трето място в категорията. В категория „младежи“, със своят улов от 6.175 кг, заслужено се класира Юксел Онбаши. Георги Глухчев, с улов от 940 гр. зае второто място, а Юнал Дагъров с улов от 895 гр., отиде на трето място. В ктегория „деца“, на първо място се класира Неджми Сойка с улов от 3 кг. и 50 гр. който получи и предметна награда – рибарска пръчка. Невръстната Антония Георгиева със своят улов от 2.120 кг се класира на второ място и даде заявка за сериозен състезател в риболовния спорт в бъдеще, а непосредствено след нея с малка разлика, трети се класира Боян Павлов. Обявени бяха и други,  награди извън класацията. За най-малка уловена рибка, награда захранка, получи малкия Костадин Сораджиев. За най-млад риболовец, Мария Павлов бе поощрена с рибарска пръчка и шапка, осигурени от Илия Бабанов. Като най-добър риболовец извън състезанието край въжения мост на р. Места, Неджми Сойка получи рибарска макара от рибарят-ветеран, Васил Мингов.  За най-добър защитник на рибата в сдружението бе обявен Петър Воденов без нито една уловена риба за което получи пакет захранка. Най-възрастният състезател, Живко Димитрушве, бе възнаграден със живарник. Господата Грошаров и Хаджидиманов, учители в първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, за принос в популяризиране на риболовния спорт създавайки кръжок „млад риболовец“, получиха по една рибарска макара. Всички деца и младежи участвали в състезанието получиха по един комплект рибарски аксесоари.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ