Свържете се с нас

Новини

С 11 пълни отличника завършиха учебната година второкласниците на Рахим Арнаудов от ОУ „Христо Ботев“ – Долно Дряново

Публикувано

на

Довиждане училище , здравей ваканция си казаха днес на мило тържество и второкласниците на учителя Рахим Арнаудов от ОУ „Христо Ботев“ – Долно Дряново.
От 27 ученика , класа завърши учебната година с 11 пълни отличници и вече всички са в 3 клас.Двама от учениците на Арнаудов са с медали от състезанието по Математика на „Многознайко“.
С искрено съжаление учителят сподели ,догодина класът му ще бъде с двама ученика по малко .
Арън Камберчев ще замине за Испания където е майка му и там ще продължи да учи ,а същеричката на заместник кмета на община Гърмен , Дарина Кесимова ще бъде преместена в Трето ОУ “ Братя Миладинови“ в Гоце Делчев тъй като семейството ще живее вече в града . Именно ,Дарина Кесимова и Айсел Моллахасан са нторокласниците от класа на Рахим Арнаудов които спечелиха медали от математическото състезание „Многознайко“ .
Днес всички ученици от задружния и сплотен клас получиха своите удостоверения,а изненадата бе специалният подарък за всички -красиви фланелки които им подари състудентът на учителят им Рахим Арнаудов, Станимир Димов от Сливен .
За довиждане децата бяха почерпени с лакомства от ръководството на училището.

коментара

Реклама
loading...

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ