Вижте най-новия шедьовър на майстора от Елешница

Впечатляващ релеф сътвори майсторът от Елешница. Талантливият дърворезбар и художник от разложкото село Елешница Петър Чорев не спира да ни изумява с шедьоврите си. Този път за седмица измайстори макет на района на Държавно горско стопанство Селище.

То включва град Сърница, Побит камък, Медени поляни, както и част от язовир Доспат. На макета са изобразени повече от 20 върха, три реки- Доспат, Дермен дере и Усойна, както и язовир Доспат. Също така е изградена и впечатляваща ВиК инсталация, от която тече вода и пълни язовира. Макетът е дълъг 5 метра, широк около 2,10 м.

Първо направил арматурата, за която да се връзва мрежата. Обшивал мрежата по формата на върховете, за да се оформи релефът и накрая пълненето на бетона в самия макет. След това фина шпакловка с теракол, грунд, боя и лак.

Нарисувал и арка пред входа на Горското. На това място се прави кът на лесовъда, който ще бъде открит на 29 май. Мястото е впечатляващо, тъй като там преди години имало ветролом, който изкоренил дърветата. Сега ще има и паметник, който да напомня за това. Красив кът се заформя на мястото, за който роля има и майсторът от Елешница.

Релефът е подобен като този в Добринище, който майсторът извая преди година, с изгледа към красивата Пирин планина.

Преди по-малко от месец на това място, на разклона за Побит камък и Сърница, талантливият мъж пък измайстори в скала барелеф на елен.

Също така конче дърпа шейна с трупи издълба върху скалата Петър Чорев.
Очакваме следващите му шедьоври!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене