Свържете се с нас

Uncategorized

Окръжният съд в Благоевград на първо място по прозрачност в страната в класация на Асоциация „Прозрачност без граници“

Публикувано

на

Окръжният съд в Благоевград е на челна позиция в класацията „Карта на прозрачността на съдилищата в Република България“ на Асоциация „Прозрачност без граници“. Оценката е поставена след задълбочено изследване на сайтовете на всички 176 съдилища в страната. По време на наблюдението на работата на онлайн платформите, съдилищата не са били информирани за проучването с цел поставянето на реална оценка.

Изследването за прозрачност е първата по рода си оценка на сайтовете на българските съдилища за тяхното съответствие с водещи международни стантарти и добри практики в осигуряването на публичност, прозрачност и полезност за потребителите чрез интернет.

Картата представя както количествени данни от сравнително изследване на структурата, визията и функционалностите на интернет страниците, така и качествени параметри относно публикуваната информация.

Класацията „Карта на прозрачността на съдилищата в Република България“ дава много добра оценка и на Районен съд – Благоевград. Той заема шесто място в общата класация и второ сред всички районни съдилища в страната.

След първенеца-ОС – Благоевград се нареждат: РС – Бургас/на второ място/; АпС – Бургас/на трето място/; ОС – Варна/на четвърто място/; Административен съд – Ямбол/на пето място/.

коментара

Uncategorized

Катастрофа затрудни движението в района на ЮЗУ – Благоевград

Публикувано

на

Катастрофа затрудни движението в района на ЮЗУ – Благоевград рано тази сутрин

Ударили са се лек автомобил и скутер.

Шофьорът на скутера е пострадал и е транспортиран до спешния център в града.

Движението е отцепено.

Причините за инцидента се изясняват

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

В Сандански ще се проведе III Баскетболен турнир за младежи и ветерани за купата на общината

Публикувано

на

От 20 до 22 септември на баскетболното игрище в парк „Свети Врач“ ще се проведе Трети традиционен баскетболен турнир за младежи и ветерани за купата на Община Сандански, с подкрепата на Българска асоциация „Спорт за всички“ и „Спорт без граници“ – Сандански.

 

Официално старт на турнира ще бъде даден на 20.09, 17:00 ч. Награждаването на победителите ще се състои на 22.09.2019 г.

 

Турнирът е за ученици и ветерани и е посветен на Световния ден на ходенето.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ