Свържете се с нас

Новини

Трета награда и грамоти за ученици от НПГ

Публикувано

на

Трета награда и грамоти за ученици от НПГ, участвали в XV издание на Националния конкурс „ Млад икономист 2019г“
Трета специална награда на фондация „ Проф. Минко Русенов“, Свищов – грамота и парична награда от 200лв. – получават десетокласничките на НПГ Величка Бабанова, Азира Кескинева, Джесика Балканска за участието си в XV издание на Националния конкурс „ Млад икономист 2019“ под надслов „Гласът на младите за силна икономика”.Темата, покоято работиха участниците е : „Човешкият капитал и благоденствието на България“.
Още две десетокласнички – Баатие Газиева и Елзана Летифова са отличени с номинационни грамоти за успешно представяне на същия конкурс. Ръководител на всички участници е старши учител Катя Бойкова.

коментара

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ