Свържете се с нас

Новини

Днес официално откриват новата детска градина „Мечта“ в Лъжница

Публикувано

на

Днес е може би един от най- щастливите дни за жителите и най- вече за най-малките  от гоцеделчевското село Лъжница. Буквално след час, в селото кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов заедно с местният кмет официално ще открият новата детска градина  в Лъжница, която носи заслужено своето име „ Мечта“

Името на красивото и просторно  детско заведение бе избрано на 19.10.2018 г. след разглеждане и обсъждане  на постъпилите десетки все хубави предложения в местния Инициативен комитет .

Първата копка бе направена от кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов  в края на м. октомври 2016 година. Тя е на три етажа и с капацитет за 120 деца.

Остра бе до сега нуждата от детско заведение в Лъжница. Част от децата се извозваха с автобус сутрин до  градината в Корница а останалите  бяха настанени в местното училище .Селото  до сега бе единственото голямо населено място в община Гоце Делчев без детска градина а децата посещаващи  групите в училището и съседното село Корница са  близо 100.

Жителите на Лъжница са над 1700, сватбите в селото са много, а раждаемостта е сред най- високите в област Благоевград.

Именно  това наложи , община Гоце Делчев през 2016 година да поеме дългосрочен дълг от  3 милиoна лева с решение на ОБС като 1 милион лева от тези пари бяха заделени за изграждането на красивата и просторна детска градина в Лъжница на която  вече се радват и децата и  местните жители .

 

 

 

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса! Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Този петък, само в Топ Преса!!! Говори инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП

Публикувано

на

ТЕМИ:

*Африканската чума по дивите свине

*Горски пожари

*Незаконна сеч

*Бракониерство

*Залесяване

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ