Само леки автомобили преминават през изгорялото ГКПП „Златарево“ край Петрич

Напълно изгоряла е сградата на митницата на ГКПП “Златарево” край Петрич.

В късния следобед в четвъртък голям пожар избухна в административната сграда на пункта, намиращ се на границата със Северна Македония. За щастие няма пострадали хора, но са нанесени огромни материални щети, унищожени са много документи.

Днес се очаква втори оглед.

„Колегите са се опитали да загасят пожара, но не са успели. Огънят е възникнал във външно табло, материалите там са горими – пластмаса, вата, стиропор. Резултатът е това, което се вижда”, заяви тази сутрин началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция” в Кюстендил комисар Васил Митов.

Според него пожарникарите са предотвратили разрастването на пожара към сградата на Гранична полиция, която е залепена за тази на митницата. „Видимо сградата на митниците е тотална щета”, добави Митов.

Тази сутрин през пункта се пропускат само леки автомобили, но трафикът е слаб, още при село Първомай патрул на Гранична полиция пропуска само леки автомобили към ГКПП „Златарево”, товарните ползват съседните гранични пунктове със Северна Македония – “Гюешево” край Кюстендил и “Станке Лисичково” над Благоевград. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене