Свържете се с нас

Новини

Община Благоевград с възможност за подобряване на качеството на въздуха

Публикувано

на

Община Благоевград е включена като конкретен бенефициент в предстояща процедура  „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух – 2“  по Оперативна програма  „Околна среда“.  В бъдеще, това ще даде възможност за предприемане на допълнителни мерки за по-чист въздух и и по-чиста околна среда.  Процедурата е насочена към преодоляване на замърсяванията с фини прахови частици, генерирани от горивни устройства на твърдо гориво.

Предвижда се процедурата да финансира инвестиционни мерки по подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво с такива, щадящи околната среда.

Ще се финансират и дейности по демонтаж на заменяните отоплителни устройства, както и други спомагателни такива.

Програмата за качеството на атмосферния въздух на Община Благоевград за периода 2019-2023 г. посочва фините прахови частици като основен замърсител на въздуха в града. С реализиране на предвидените мерки ще бъде постигнат значим напредък за решаване на този проблем.

 

коментара

Бизнес

На 17 септември АBB ще открие най-новия си завод в Петрич

Публикувано

на

На 17 септември 2019 г. от 11:00 ч. АBB ще открие най-новия си завод в България само единадесет месеца след официалния старт на строителството. Новият завод е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база на компанията в България. Заводът с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АBB. Новата инвестиция ще създаде още 420 работни места.

На церемонията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, кметът на Петрич Димитър Бръчков, както и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Александър Мацурев е новият общински ръководител на ГЕРБ-Банско

Публикувано

на

Със свое решение от днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ освобождава от поста общински ръководител на ГЕРБ-Банско Георги Икономов.

Комисията утвърждава за нов общински ръководител на партията в Банско народния представител Александър Мацурев.

Георги Икономов е кандидат на ГЕРБ за кмет на Банско.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ