Свържете се с нас

Новини

Областна администрация – Кюстендил, нае петима безработни по Регионалната програма за заетост

Публикувано

на

Петима безработни започнаха работа в Областна администрация – Кюстендил. Те са наети в институцията за срок от 6 месеца. Наетите лица ще бъдат на пълно работно време и ще са заети в сферата на общественополезните дейности – поддържане и опазване на държавна собственост и куриерска дейност. Тяхната заетост в администрацията е по Регионалната програма за заетост на област Кюстендил за 2019 г.

Програмата за настоящата година е утвърдена от министъра на труда и социалната политика. Необходимите финансови средства за реализирането й също са от бюджета на МТСП. Тя е съобразена с приоритетите, залегнали в регионалния и общинските планове за развитие, както и в Областната стратегия за развитие на Кюстендил за периода 2014 – 2020 г.

За цялата област, включително и в деветте общини, по Регионалната програма ще бъде осигурена трудова заетост на общо 64 безработни лица. Основните им дейности ще са свързани с хигиенизиране, благоустрояване, поддържане и опазване на общинска собственост и други.

коментара

Новини

Новости в благоевградския хотел „ХАВАНА“ / СНИМКИ

Публикувано

на

Едно от любимите заведения на благоевградчани, ресторант – хотел „ХАВАНА“ е с обновена тераса. “Много е красиво” коментираха посетители… “Дървената пергола, лозницата, фенерите, цветята…. Уникално е!” Ресторанта е предпочитан от мнозина за семейни тържества. Хотелската част на комплекса разполага с 18 легла, разпределени в двойни стаи и спални. Всяка от стаите е модерно и стилно обзаведена със собствена баня, телевизор, телефон, климатик, мини бар, централно парно отопление, тераси. Дърветата и зеленината, обгърнали хотел „Хавана“, го правят приятно място за почивка и отдих, бизнес престой в Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

БСП

Областният съвет на БСП Благоевград с категорична подкрепа за Корнелия Нинова

Публикувано

на

На проведеното вчера редовно заседание на Областния съвет на БСП Благоевград, социалистите направиха подробен анализ на резултатите от изминалите европейски избори. Посочена бе нарасналата подкрепа  за БСП – с 3 500 гласа повече, в сравнение с предишните избори. Най-високи са резултатите в общините Гоце Делчев и Кресна. Там БСП е първа политическа сила, като убедително бие ГЕРБ. С тревога бяха посочени примери за купен корпоративен вот и бяха потърсени причините за 6 пъти по – високите изборни резултати на ДПС, постигнати  в Благоевград.

На заседанието бе приета и декларация, в която социалистите от Пиринско категорично изразяват своето „несъгласие със евентуални вътрешно партийни избори и смяна на лидера.”

„За нас основният приоритет в момента е да насочим всичките си усили към предстоящите избори за кметове и общински съветници, които изискват много работа и организация. „ – са категорични социалистите.

„Областният съвет на БСП – Благоевград призовава своите съпартийци и ръководството да проявят разум и да си дадат ясна сметка, колко скъпо ще струва на партията провеждането на избори за лидер в този момент. За нас е недопустимо да пожертваме бъдещия ни успех и да предадем нашите избиратели в името на неясни цели, неоправдани амбиции и егоистичен реваншизъм. „ – това заявиха социалистите в своята декларация.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ