Свържете се с нас

Новини

Нова кислородна инсталация и ново отделение в сградата на болницата в Петрич

Публикувано

на

Подобрени финансови показатели

Ново отделение по клетъчна терапия ще заработи във филиал Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Помещенията за него са готови, предстои оборудването им. Отделението ще бъде сериозна крачка напред за региона, тъй като клетъчната терапия навлиза в областта на редица заболявания, в това число автоимунните. Д-р Петров направи и презентация за технологията на работа в отделението. В сградата на болницата в Петрич подобренията продължават и с нова работеща централна кислородна инсталация, която е пусната до болничните стаи и ще спестява усилията по пренос на кислородни бутилки при необходимост. Системата е изведена и в Приемен блок на болничната сграда в Петрич. За операционните зали и интензивно отделение има изградена също инсталация за сгъстен въздух. „Успяхме да направим инвестиция в размер на близо 600 хил лв,  които защитихме по проект за повишаване на енергийната ефективност на болничната сграда. Така се случи и цялостният ремонт на отделенията в мащаб, който не е правен досега, убеден съм. Заделихме и собствени бюджетни средства“, уточни кметът Димитър Бръчков. Извършен е неотложен ремонт на парната инсталация с цел по-висока ефективност на работа. Остарелите тръби са подменени с нови полипропиленови.

Средства са насочени за подмяна на дограмата, скъклопакети и врати, подмяна на съществуващите вертикални щрангове на отоплителната инсталация, закупуване на нова абонатна станция и други текущи. „Пътят, по който върви болницата като развитие е правилният“, коментира и д-р Христо Френгов. Председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев отчете, че приходите от дейността на болницата за 2018 г. са 12 955 324 лв , което е с 2 269 945 лв повече, сравнено с 2017 г.  Реализираната печалба в края на миналата година е 221 хил лв. Има ръст и в средната брутна работна заплата на работещите в болницата. От 950 лв – 970 лв през 2017 г на 1 230 лв към края на 2018 г. От м. април тази година е направена още една актуализация на възнагражденията. Постъпили са на работа и нови двама лекари. Има подадени също осем заявления от лекари по Програмата за стимулиране на млади кадри в болницата. С четирима предстои подписване на договори за работа, един е назначен и се подготвят неговите документи за специализация. От този месец влиза в сила нов график за работа на Родилните отделения в Петрич и Сандански, заради липсата на специалисти – неонатолози. Настоящите са в пенсионна възраст. Родилно отделение в Сандански  ще работи първите две седмици на месеца, а Родилно отделение в Петрич през вторите две седмици. Това ще важи до момента, до който бъдат обучени младите кадри -неонатолози, уточняват от ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Пресцентър

Община Петрич

коментара

Новини

Сребърни медали за юношите хандбалисти от Гоце Делчев

Публикувано

на

Юношите хандбалисти на Гоце Делчев са със сребърни медали от Държавното първенство по хандбал за момчета до 14 години. Те загубиха на финала с 29:33 от отбора на „Полюс ТМ“ – Плевен. Всъщност за много от хората, присъствали на финала, моралните победители са именно пиринци. Всички – треньори, родители, приятели, съграждани… могат да се гордеят с играта на момчетата от гоцеделчевския отбор. Достойни за уважение са и индивидуалните постижения. Дончо Пендичев е обявен за най-добър десен гард, а Митко пирински – за най- добро дясно крило!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Ентусиасти тичат 12,7 км от Белица до мечките в Рила планина

Публикувано

на

Национален „Мечи крос” ще се проведе за четвърта поредна година. Спортното събитие ще е на 20 юли от 10:30 часа в град Белица, в полите на Рила планина, а мотото му е „Да спортуваме за здраве в EDEN – European Destinations of Excellence (Най-добри европейски дестинации) – Belitsa“.

Проявата се организира от общината, Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“, Фондация „Четири лапи“ и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“.

Участниците ще се състезават на две дистанции – 4 км и 12.7 км, стартът е пред сградата на община Белица, а финалът на дългата дистанция – в Парка за танцуващи мечки.

По-късата дистанция е с по-малка денивелация и финишира в местността Койчов мост, в близост до началото на екопътека „Земен рай” .

Разстоянието от 12.7 км е за опитни бегачи. Трасето финишира при единственото по рода си убежище за танцуващи мечки у нас. Ще има разположени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Събитието има състезателен характер и в него ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета Радослав Ревански. Жени и мъже ще се надпреварват на дългата дистанция, а на късата дистанция ще тичат юноши и девойки. За първите трима в класирането ще има медали. Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.

Регистрирането на участниците е с краен срок от 08.00 ч. до 17.00 ч. на 19 юли и на email: gilen200@abv.bg. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за танцуващи мечки.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ