Свържете се с нас

Новини

Нова кислородна инсталация и ново отделение в сградата на болницата в Петрич

Публикувано

на

Подобрени финансови показатели

Ново отделение по клетъчна терапия ще заработи във филиал Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Помещенията за него са готови, предстои оборудването им. Отделението ще бъде сериозна крачка напред за региона, тъй като клетъчната терапия навлиза в областта на редица заболявания, в това число автоимунните. Д-р Петров направи и презентация за технологията на работа в отделението. В сградата на болницата в Петрич подобренията продължават и с нова работеща централна кислородна инсталация, която е пусната до болничните стаи и ще спестява усилията по пренос на кислородни бутилки при необходимост. Системата е изведена и в Приемен блок на болничната сграда в Петрич. За операционните зали и интензивно отделение има изградена също инсталация за сгъстен въздух. „Успяхме да направим инвестиция в размер на близо 600 хил лв,  които защитихме по проект за повишаване на енергийната ефективност на болничната сграда. Така се случи и цялостният ремонт на отделенията в мащаб, който не е правен досега, убеден съм. Заделихме и собствени бюджетни средства“, уточни кметът Димитър Бръчков. Извършен е неотложен ремонт на парната инсталация с цел по-висока ефективност на работа. Остарелите тръби са подменени с нови полипропиленови.

Средства са насочени за подмяна на дограмата, скъклопакети и врати, подмяна на съществуващите вертикални щрангове на отоплителната инсталация, закупуване на нова абонатна станция и други текущи. „Пътят, по който върви болницата като развитие е правилният“, коментира и д-р Христо Френгов. Председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев отчете, че приходите от дейността на болницата за 2018 г. са 12 955 324 лв , което е с 2 269 945 лв повече, сравнено с 2017 г.  Реализираната печалба в края на миналата година е 221 хил лв. Има ръст и в средната брутна работна заплата на работещите в болницата. От 950 лв – 970 лв през 2017 г на 1 230 лв към края на 2018 г. От м. април тази година е направена още една актуализация на възнагражденията. Постъпили са на работа и нови двама лекари. Има подадени също осем заявления от лекари по Програмата за стимулиране на млади кадри в болницата. С четирима предстои подписване на договори за работа, един е назначен и се подготвят неговите документи за специализация. От този месец влиза в сила нов график за работа на Родилните отделения в Петрич и Сандански, заради липсата на специалисти – неонатолози. Настоящите са в пенсионна възраст. Родилно отделение в Сандански  ще работи първите две седмици на месеца, а Родилно отделение в Петрич през вторите две седмици. Това ще важи до момента, до който бъдат обучени младите кадри -неонатолози, уточняват от ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Пресцентър

Община Петрич

коментара

Бизнес

На 17 септември АBB ще открие най-новия си завод в Петрич

Публикувано

на

На 17 септември 2019 г. от 11:00 ч. АBB ще открие най-новия си завод в България само единадесет месеца след официалния старт на строителството. Новият завод е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база на компанията в България. Заводът с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АBB. Новата инвестиция ще създаде още 420 работни места.

На церемонията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, кметът на Петрич Димитър Бръчков, както и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Александър Мацурев е новият общински ръководител на ГЕРБ-Банско

Публикувано

на

Със свое решение от днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ освобождава от поста общински ръководител на ГЕРБ-Банско Георги Икономов.

Комисията утвърждава за нов общински ръководител на партията в Банско народния представител Александър Мацурев.

Георги Икономов е кандидат на ГЕРБ за кмет на Банско.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ