Свържете се с нас

Новини

Тейфи Мекльов от Якоруда – убиецът разпнат в съда! ОБЗОР СКАНДАЛНО ВИДЕО!

Публикувано

на

Опечалена майка налетя с обиди към съпругата на обвинения за продажба на отровна ракия Мекльов, съдебна охрана я спря и изведе Напрегнато бе днешното заседание на Окръжен съд – Благоевград по делото срещу Тайфи Мекльов – бизнесменът от Якоруда, който е обвинен за продажбата на фалшива ракия, убила 6 човека през 2015 година. Тогава, точно по време на Коледните празници, мъжете пили от алкохола-убиец, като твърденията бяха, че той е закупен именно от Тейфи Мекльов. 6 починаха след натравяне, а още 8 се разминаха със смъртта. Обвиняемият днес дойде в Окръжен съд Благоевград, придружаван от семейството и защитника си.

С разпит на свидетели започна заседанието. Пръв на свидетелската скамейка седна 56-годишен мъж от Якоруда, който се затрудни да даде отговор на всички въпроси на магистратите и имаше сериозни противоречия в показанията му. Това принуди съдът да се оттегли за консултация дали да приеме днешните му показания или да изчете тези от предишното заседание. След кратка почивка, съдия М. Коцева разпореди изчитане на старите му показания и изискване на документация от МБАЛ-Благоевград, където свидетелят е лекуван, както и справка дали той се води на учет в психодиспансер.

В хода на заседанието, защитникът на Мекльов – адвокат Таков поиска отвод на прокурора по делото – Мадолев, като заяви, че по време на почивката, прокурор Мадолев, е присъствал на разговор между един от гражданските ищци и защитничката му – адвокат Алексова, в който адвокатката уж давала наставления на свидетеля какво да говори в зала, което бе категорично отречено. Опитът на защитата на Тайфи да извади от делото прокурор Мадолев, нажежи страстите до краен предел и едва не се стигна до бой между майката на един от починалите и съпругата на Тайфи, която уж станала свидетел на разговора в почивката. Опечалената жена скочи на съпругата на Тайфи и се обърна към нея с крайно обидна дума: Ти, ма…, твойто дете си е при тебе, моето го няма, каза жената и разтреперана тръгна да скъсява разстоянието между нея и съпругата на Тайфи.

Наложи се намесата на съдебна охрана, а почернената майка бе принудително изведена. от съдебна зала. След разигралата се драма, прокурор Мадолев не бе отведен от делото и заседанието продължи с разпит на останалите свидетели. Трима от явилите се днес да свидетелстват бяха принудително доведени, почерпени, както самите те признаха. Поради неявяване на предишно заседание, на двама от тях им била наложена глоба от по 200 лв, която съда днес отмени. Един от свидетелите разказа, че вследствие на ракията-менте, която е пил през 2015 година, зрението му е сериозно увредено и до днес. Заседанието продължава с разпит на още свидетели, а на следващото ще бъдат разпитани и вещи лица. Припомняме, че безпрецедентният случай, които разтърси България през 2015-та, стана по време на празници. Отровените и загиналите с ракията, купена от Мекльов били на „свинска сватба“ и един по един попадаха в болница, поразени отметиловия алкохол в питието. 6-тима умряха в болница, а още 8 се лекуваха с дни от пораженията. Такава масова смърт регионът не помни. Делото е изключително тежко и обемно заради големия брои граждански ищци и свидетели, които трябва да бъдат разпитани.

Топ Преса е единствената медия, която даде трибуна на Тейфи Мекльов, в него той изрази доста скандални мнения и факти. В един такъв конфликт важно е винаги да бъдат изслушани и двете страни. Ние го правим:

коментара

Реклама
loading...

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ