Свържете се с нас

Новини

Изложба „Музите на 13“ бе открита в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Публикувано

на

Фотоизложба „Музите на 13“ бе представена днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В нея са включени 27 колажа от снимки, представящи най-внушителните моменти от изданията на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ (ММФИ “Музите”). Автор на фотографиите е Венцислав Кръстев.

Изложбата бе открита от проф. д.изк. Анелия Янева – преподавател по „Съвременна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и председател на журито на ММФИ “Музите” и Христина Кръстева – председател на сдружение „Музите“. На представянето присъстваха зам.-деканът на Факултета по изкуствата проф. д-р Емил Куков, преподаватели и студенти.

Проф. Янева отбеляза, че вече 13 години фестивалът обединява различните видове изкуства – танцово, театрално, изобразително и дава поле за изява на деца и младежи от 5 до 35-годишна възраст. Председателят на сдружение „Музите“ Христина Кръстева благодари за партньорството на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Тя разказа за предишните издания на фестивала и подчерта, че изложбата включва най-внушителните моменти от събитието, което се провежда всяка година от 5 до 15 юли в Созопол, под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. В изминалите издания на фестивала талант са показали близо 2000 участници от 19 държави. Христина Кръстева сподели, че тази година като основна държава домакин на „Музите“ е поканена Куба.

Тя отбеляза, че в първата част на програмата на фестивала, който ще бъде открит след месец, е заложено танцовото изкуство, а във втората театралното и изобразителното изкуство. И тази година гостите ще имат възможност да се насладят на цирково изкуство и огнено шоу.

Част от колажите, представени в Югозападния университет „Неофит Рилски“, ще бъдат разположени във фоайето на зала „Яворов“, където днес от 19:00 ч. ще бъде представен спектакълът „Мистерии в танц и движение“.

коментара

Новини

Изгониха Иван Милин от „Фермата“

Публикувано

на

Иван Милин удари жена в риалити предаването „Фермата“. Димитров даде задача на Елизабет да изчисти шефската къща след едноседмичния престой вътре на Милин. След като Бети лъсна дома им, тя отиде да си почива на басейна с Кристияна.

Иван се появи и тя му направи забележка, че цапа басейна с кални обувки, като в отговор получи редица обиди и шамар. Ударът не бе сериозен, но е в нарушение с договорите на участниците.

В крайна сметка Иван се извини на Елизабет, но трябваше да си стегне багажа и да излезе временно от фермата, докато от продукцията решат дали ще продължи участието си.

Преди минути Иван и Андрей помолиха Милин да напусне…

Очаквайте подробности!

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

ВМРО – Благоевград се регистрира в ОИК за предстоящия местен вот

Публикувано

на

Вчера местната структура на ВМРО в Благоевград се регистрира за изборите през октомври.

Присъстваха кандидатът за кмет – Иван Ризов, общинският председател Станимир Радулов, втори в листата. Калин Грънчаров – представител на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), секретарят на Национален младежки комитет Вангел Тодоров, който също ще бъде част от листата на ВМРО за местните избори, както и местният сътрудник на евродепутата Ангел Джамбазки Зорина Николова.

Иван Ризов е дългогодишен директор на „Топливо” АД. Той има над 20-годишен управленски опит, ръководи успешно един от двата най-добри клона на „Топливо” в страната.

Ризов има солиден опит и в местната политика. Той е бивш общински съветник и познава обществените проблеми на града. Не на последно място той е заслужил и пълното доверие на централното ръководство на „Топливо”, които го подкрепят на сто процента в избора му да се кандидатира за кмет на община Благоевград.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ