Свържете се с нас

Новини

Първа работна среща проведоха  партньорите от община  Сатовча и Долна Баня по изпълнение на  проект 

Публикувано

на

В изпълнение на заложените дейности по проект “Социално-икономическа интеграция чрез интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование и работа на уязвими групи в община Сатовча“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“в заседателната зала на Общинския съвет в Сатовча се проведе първата работна среща между партньорите: Общинска администрация – Сатовча, НПО „За равен старт“ град Долна баня, ДГ „Иглика“ село Вълкосел и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Сатовча.

В качеството си на домакин  кметът на община Сатовча Арбен Мименов  посрещна и поздрави представителите на партньорските организации, представи потенциалните възможности и условия за развитие на интегрирания подход за решаване на основни проблеми на целевата група и пожела успех на екипите на проекта в предстоящата им отговорна работа.

На работната среща екипите уточниха капацитета на сформираните клубове по интереси, които за партньора СУ- Сатовча са 11 на брой, чрез които учениците ще имат възможност пълноценно да оползотворят свободното си време, а също така и да надградят и затвърдят нови знания и умения, както и да попълнят липсващи образователни дефицити и пропуски по определени учебни дисциплини.

Партньорът по проекта ДГ – Вълкосел ще сформира 5 клуба по интереси, които са насочени предимно в образователно-занимателни игри и мероприятия. Наетите по проекта трима трудови медиатори ще имат отговорната задача да бъдат връзката

между ромската общност и общината, като институция и бенефициент по проекта с основната цел непрекъснато да информират и стимулират потенциалните лица желаещи да се включат в пазара на труда.

Дейностите, които ще се изпълняват по ОП „Развитие на човешките ресурси“свързани с интегрирането на ромите са: активиране на икономически неактивни лица, психо- логическо подпомагане, предоставяне на обучение по ключова компетентност -дигитална компетентност, повишаване информираността, относно социалните и здравни права, насърчаване на семейното планиране, повишаване на здравната култура, развитие на местните общности и преодоляване на негативните стереотипи, подобряване достъпа до образование, чрез активно включване на родители от ромската общност и включване в заетост.

 25 лица от целевата група ще бъдат назначени  на работа. Изпълнението на проекта е насочено към улесняване на достъпа до заетост и осигуряване на подкрепа за социално включване на уязвими групи чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика.

 С реализацията на проекта се създава едновременно социална и икономическа ценност, реализират се иновативни решения на социални проблеми, осигурява се прозрачност за по-голямо доверие към социалната политика на местно и национално ниво и се полагат основите за мултиплициране на успехите на социално икономическата интеграция в община Сатовча.

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса! Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Този петък, само в Топ Преса!!! Говори инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП

Публикувано

на

ТЕМИ:

*Африканската чума по дивите свине

*Горски пожари

*Незаконна сеч

*Бракониерство

*Залесяване

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ