Свържете се с нас

Култура

Големите в театъра отново на сцената в Банско

Публикувано

на

За осма поредна година публиката в Банско има привилегията да присъства на най-добрите представления от големите български сцени. Не случайно името на театралните вечери е „На публиката – с любов“, защото именно тя – публиката е тази, заради която това изкуство е живо и до днес. Залата на читалището за пореден път ще се превърне в „дом“ за най-обичаните родни артисти и ще предостави удобство на зрителите, за да могат да се насладят на тяхната великолепна игра.

Откриването е на 8.06/събота/ в 17.30ч., когато ще бъде дадено началото на тазгодишното издание на театралните вечери. Селекцията с имената на поканените спектакли е на най-високо ниво и още с първото представление летвата се вдига високо,

Спектакълът се играе вече 16 години при препълнени салони и е едно от най-гледаните заглавия в 60-годишната история на Сатиричния театър.

„ВЕЧЕРЯ ЗА ТЪПАЦИ“ от Франсис Вебер ще е с начало 18.00ч

Участват Христо Гърбов, Иван Бърнев, Йорданка Стефанова, Веселин Ранков, Жанет Йовчева, Калин Сърменов, Ана Вълчанова,

а режисьор е самият Иржи Менцел.

Заедно с Милош Форман,

Вера Хитилова и Яромир Иреш, той записва името си в

световната енциклопедия на киното, заявявайки се като един от най-големите майстори на комедийното изкуство на двайсти век.

Два дни след откриването – на 10.06 /понеделник/, жителите и гостите на

града ни ще се срещнат с „МАЙСТОРИТЕ НА КОМЕДИЯТА“.

Това е авторски спектакъл, по текстове на неповторимия Георги Мамaлев, който сам участва в представлението, а за свои партньори е избрал

Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев.

В спектакъла се изпълняват някои от най-популярните песни от историята на Ку-ку, Каналето и НЛО.

Актуалните теми от съвременната политика, икономика, медии, изкуства, лайф-стайл и нова музика се представят за зрителите по ироничен и забавен начин.

Началото е 19.00ч.

11.06/вторник/ е денят, посветен на малките зрители,

но представлението несъмнено ще се хареса и на родителите. Заедно с децата си,

можете да си подарите взаимно едно вълшебно преживяване.

„СВЕТУЛКИ“ е продукция на театър 199, а началото е 10.30ч..

 Входът е свободен.

Четирима верни приятели се събират една лятна вечер

да се позабавляват в градската градинка. Те вече не са деца,

но решават да си спомнят как са си прекарвали, когато са били на десет.

Както преди, те започват да се надхитрят, надлъгват, надприказват…

От смешка на смешка, светът около тях се превръща в друга,

магична реалност и в нея всичко става възможно, например да се запознаеш със светулка.

Всичко е възможно, когато пазим в сърцата си своите истински приятели!

На 12.06/сряда/ от 19.00ч, заповядайте на постановката

„АНТИХРИСТ“ по Емилиян Станев. Този СПЕКТАКЪЛ – ПРИКАЗКА сякаш се ражда

от пепелищата на варварството и издига глас през времето. Към горчивината на мъдростта се прибавя сладостта на спомена. Подсказва ни творческата ни мъдрост, диалектиката на самопознанието ни,

с което сме могли да се утвърждаваме и да се самоотричаме.

Запомнящата се игра на Елена Петрова, Любомир Ковачев, Веселин Калановски и Николай Сотиров,

допълва интензивно режисьорското виждане на Бойко Илиев и спектакълът буквално се

превръща в НЕВЪЗМОЖЕН ЗА ИЗПУСКАНЕ.

На 13 юни, в рамките на театралните вечери, ще се състои премиерата на новата книга на Константин Икономов „Житница. Рециталът ще бъде с начало 17:00 часа в тържествената зала на Читалище „Никола Вапцаров”, а входът е свободен.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” на 14.06.2019 /петък/ е един безумен фарс, който се разиграва…

на ТЪМНО.

Логичният въпрос „На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?” е в основата на онзи механизъм, който през цялото

действие на спектакъла провокира смеха в „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” на театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването, поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев-гост). Както във всяка добра комедия и в тази героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в ТЪМНОТО са причина за още по-комични обърквания.

Режисьор на спектакъла е Иван Урумов, който споделя: „Пиесата „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е изключителен образец. В такава комедия се изисква особен вид концентрация, изобретателност и много добри актьори“, каквито със сигурност ще видите на сцената от 19.00ч

На 15.06.2019 /събота/ е нашата изненада за вас – публиката.

Имаме прекрасна новина и тя е, че Банско вече има своя театрална трупа.

Именно на нея се пада честта да закрие ЛЕТНИТЕ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ В БАНСКО и освен, че

самодейните актьори са избрали за свой дебют пиесата на Панчо Панчев „ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА УТЕПВАМЕ МЕЧКА”, всичко друго ще запазим в абсолютна тайна.

Нека да им изпратим цялата си положителна енергия и да ги посрещнем с бурни аплодисменти в салона на читалището. Началото на този празник за града е 19.00ч

Билети за всички постановки можете да закупите от касата на читалище „Никола Вапцаров” – Банско от 10.00 до 19.00ч, всеки ден до 15 юни 2019.

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ

коментара

Бизнес

ВИДЕО: Ува Нестум отпразнува своя 10-ти рожден ден

Публикувано

на

Перлата на туризма в Неврокопско отпразнува своя 10 рожден ден с много гости и приятели, в компанията на неврокопските звезди Емо Чолаков, Ники Урумов, Бояна Карпатова и Николина Чакърдъкова. По молба на домакините вместо цветя и подаръци, гостите донесоха книги от любими български автори, които ще обогатят фондовете на читалищната библиотека в град Гоце Делчев.

.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Уникални възстановки на гладиаторски битки показаха в село Склаве

Публикувано

на

Село Склаве, община Сандански се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.
По време на традиционния събор на селото, на 22 юни се проведоха и Спартакови игри и Римски възстановки, които напълниха санданското село с местни и гости.
Събралите се жители и гости на с. Склаве станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчика от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия представиха невероятно и запомнящо се шоу.
Местни и туристи станаха свидетели на пътя на легендарния вожд на възстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, заместник – кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът – Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – Народен представител, Александър Томов – почетен гражданин на град Сандански и шампион в класическа борба, кметове на кметства.
В кметството на село Склаве- известно като родното място на тракиеца Спартак всеки може да разгледа малка експозиция за Спартак.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ