Свържете се с нас

Новини

Концерт в подкрепа на Мохамед Аширков от Лъжница

Публикувано

на

Читалището на село Корница се оказа тясно да събере всички желаещи да присъстват на благотворителния концерт „Надежда“, организиран в подкрепа на 14 – годишния Мохамед Аширков от село Лъжница, който се нуждае от лечение в чужбина. Тук бяха също кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, заместник – кметът Саид Иброш и общински съветници от ДПС.

На читалищната сцена излязоха ученици от 1-ви клас на ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“- с. Корница, с ръководител Дерия Уруч, участниците в клуб „Магията на танца“ в същото училище с ръководител Невсе Имамова, децата от 3-ти клас в ОбУ „Петър Берон“ – с. Лъжница, с ръководител Зайде Бял, три прекрасни певици от Брезница – Фатме Кальор, Сале Кальор и Ава Грошар, както и самодейният ансамбъл от Корница. Изпълненията – интересни и разнообразни, бяха посрещани с аплодисменти от публиката. Талантливите певци и танцьори зарадваха и млади, и стари.

Мъжката и женската група към ансамбъла още веднъж доказаха своята класа. С бурни аплодисменти бяха посрещани изпълненията и на най-младата певица в него – Елиф Уруч. В края на концерта беше обявена събраната сума – 3 310 лева, която веднага беше връчена на майката на Мохамед, който също присъстваше в залата.

коментара

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ