БЧК активира номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на средства за пострадалите от пороите

бчк

В областната организация на БЧК – Благоевград на този етап няма да бъдат събирани дрехи и храни за бедстващите хора в засегнатите от наводнения общини в България. От Червения кръст е активиран кратък номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства за пострадалите. Това съобщи Йорданка Стойчева, директор на БЧК Благоевград.
Екипи на БЧК работят съвместно с органите и формированията на МВР – ГДПБЗН за подпомагане на изпадналите в беда хора и за отстраняване на последствията от бедствието сполетяло страната.
„В момента екипи на БЧК работят на място заедно с формированията на ПБЗН. На този етап на бедстващите хора в Великотърновско, Варна и Добрич е подсигурена вода, храна, одеяла, всички необходими артикули от бедствените резерви на БЧК”, съобщи Йорданка Стойчава, директор на БЧК – Благоевград.
За сега в област Благоевград Червеният кръст няма да събира дрехи, храни и други материали от първа необходимост за пострадалите в наводненията, уточни Стойчева.
„Областната организация на БЧК не обявява кампания за събиране на дрехи, посуда и каквото и да било. Единствено е активиран кратъкият номер 1466, на който може да са пращат СМС на стойност 1 лв. за пострадалите в наводненията”, каза още Стойчева.
За събиране на финансова помощ за пострадалите в наводненията БЧК е разкри и банкова сметка, номерът на която е публикуван в сайта на организацията.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене