Свържете се с нас

Новини

Продължават да валят награди в СУ „Никола Вапцаров“Хаджидимово ,възпитаници на школото с призови места в два престижни национални конкурса

Публикувано

на

Възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово спечелиха призови места в две престижни национални конкурса – Национален конкурс „Човекът – свободен и независим“ и  Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“ – гр. Враца.

Национален конкурс „Човекът – свободен и независим“ в Благоевград беше спечелен за пореден път от учениците на СУ „Никола Вапцаров“ с ръководител Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература.

Това са осмокласничките Наталия Таранинова – III награда за разказа си „Анна“ и Антоанета Велева – поощрение за разказа си „Историята на едно момиче“. Възпитаниците на Глушкова  показаха много талант, знания, хъс и любознателност.

Темите, върху които тази година учениците писаха, бяха в две категории – “Моят любим национален герой” за ученици от I до IV клас и “Човекът – свободен и независим” за ученици от V до XII клас.

Конкурсът е традиционен и се организира от Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества-Благоевград.

По време на конкурса бяха представени презентации,есета, рисунки, постери, стихотворения.

Днес е щастлив ден и за петокласничката Анелия Спахиева, която получи по същото време наградата си от ХХIII Национален конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“.

Тя бе удостоена с приза Лауреат за престижното й второ място и есето „Живея в земята на Ботев“.

Неин консултант е също старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова. Преподавателката е щастлива от факта, че за втора година нейни ученици участват в този конкурс, но за първа година печелят награда и то престижна-втора сред ученици от цяла България.

ХХIII Национален конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“ се организира от Центъра за подкрепа за личното развитие „Център за работа с деца”, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието, и се финансира от Община Враца. Той се провежда  от 1995 г.

В творческата надпревара, която е част от програмата  на „Ботеви дни“, тази година се включиха 160 литературни творби – 81 стихотворения и 79 есета. В конкурса взеха участие ученици от всички области на страна, както и възпитаничка от Болградска гимназия „Г. С. Раковски“ в Украйна.

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса! Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Този петък, само в Топ Преса!!! Говори инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП

Публикувано

на

ТЕМИ:

*Африканската чума по дивите свине

*Горски пожари

*Незаконна сеч

*Бракониерство

*Залесяване

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ