Свържете се с нас

Новини

В Община Бобов дол честват Спасовден с освещаване и раздаване на курбан за здраве

Публикувано

на

Църковното настоятелство на храм „Св. Николай“ и Общинска администрация Бобов дол организират на 6. юни /четвъртък/ на параклиса Св, Спас от 12.00 часа честване на Възнесение Господне – Спасовден. По традиция ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве на всички жители на общината. 
Параклисът „Св. Спас“ се намира в градският парк на Бобов дол. Създаден е през 1996г. от дарения на граждани и фирми. Всяка година там се организира по традиция „Възнесение Господне“- Спасовден от Църковното настоятелство на храм „Св. Николай“ – гр. Бобов дол и Общинска администрация – гр. Бобов дол. Празникът се отбелязва винаги в четвъртък – 40-тия ден след Великден. Параклисът е със забележителна стойност за Бобов Дол. През 2016 година  беше монтирано и художествено осветление, с което параклисът придоби величествен вид, особено погледнат от към квартал „Христо Ботев“. 

коментара

Реклама
loading...

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ