Свържете се с нас

Светско

Всичките четири екипа на НПГ „ Д.Талев“ са в топ 10 на финалистите в международното състезание „ Социални иновации“

Публикувано

на

Всичките четири екипа от НПГ „Димитър Талев“- „DDN“, „Chetvorkata“, „Иновационно единство“ и „ДКД“ се класираха в топ 10 на международното състезание „ Социални иновации“. Ментори на отборите са старши учителите Катя Бойкова и Златка Пейчева.

Екипът DDN – Дара Попова, Димитър Янев и Надежда Попова от 9б клас, специалност „Икономическа информатика“ се класира на второ място с предложение за социален бизнес – „CARDIVASC“ – смартчасовник, който информира потребителите във всеки един момент какво е здравословното им състояние и изпраща сигнал до бърза помощ и личния лекар при инцидент. 


Достойно се представиха и останалите три екипа: пето място за екип „Иновационно единство“ в състав: Ана-Мария Хаджиангелова, Ивана Пунева и Анабела Хаджиангелова от 11б клас; седмо място за екип „Chetvorkata“ , включващ: Димитър Бошнаков, Димитър Гемеджиев, Иван Пандев и Кристиян Шейтанов от 9б клас; осмо място за екип „ДКД“, в който взеха участие – Десислава Ярчева, Денислава Гагарова и Катерина Гюргакова от 11б клас. 


В първия кръг на състезанието – „Работа с ментори“, в рамките на месец, учениците моделираха социален бизнес с помощта и подкрепата на своите преподаватели и 19 ментори -доброволци от NN България. В заключителния етап на този кръг се проведе междинна селекция, при която тричленното жури на NN България определи участниците в националния финал на състезанието. При оценяване на разработките, членовете на журито взеха предвид следните критерии: социален ефект, план за реализация на идеята; финанси; устойчивост; екипна работа и презентация, приложимост на технологиите.


Вторият кръг на състезанието бе „НАЦИОНАЛЕН ФИНАЛ“. Жури в състав: г-жа Вера Петканчин – Chief Operations Officer, г-н Николай Стойков – CEO of NN Bulgaria, г-жа Анна Йонкова – Head of Marketing, Training and Customer Care и г-н Николай Младенски – Legal Advisor and Data Protection Officer – оценяваше онлайн изготвените презентации на 11-те селектирани екипа. 


През настоящата година 83 екипа от общо 49 училища в 28 населени места в цялата страна кандидатстваха за участие в международно състезание „Социални иновации“, което се реализира в партньорство между Джуниър Ачийвмънт България и NN България.

коментара

Новини

Изгониха Иван Милин от „Фермата“

Публикувано

на

Иван Милин удари жена в риалити предаването „Фермата“. Димитров даде задача на Елизабет да изчисти шефската къща след едноседмичния престой вътре на Милин. След като Бети лъсна дома им, тя отиде да си почива на басейна с Кристияна.

Иван се появи и тя му направи забележка, че цапа басейна с кални обувки, като в отговор получи редица обиди и шамар. Ударът не бе сериозен, но е в нарушение с договорите на участниците.

В крайна сметка Иван се извини на Елизабет, но трябваше да си стегне багажа и да излезе временно от фермата, докато от продукцията решат дали ще продължи участието си.

Преди минути Иван и Андрей помолиха Милин да напусне…

Очаквайте подробности!

коментара

Продължете с четенето

Светско

С много настроение и емоции премина организираното традиционно парти за колегите с 20 години трудов стаж в „Пирин-Текс” /СНИМКИ/

Публикувано

на

С много настроение и емоции премина организираното на 14 септември 2019 г. традиционно парти за колегите с 20 години трудов стаж в „Пирин-Текс”.

В непринудената атмосфера на ресторант „Ванита ДНА” в съботната вечер те бяха поздравени от управителя Бертрам Ролман. Той благодари лично на всеки за професионализма и отличното сътрудничество през изминалите години. Пожела на присъстващите още много успешни години, а в личен план – здраве, щастие и късмет.

Колегите успяха да изненадат г-н Ролман със символичен подарък, израз на благодарността им за високата ангажираност и коректно отношение като работодател и човек.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ