Свържете се с нас

Скандали

Земеделски производители и животновъди от Хаджидимово излизат четвъртък на протест срещу тарикатите завзели земите и пасищата заради субсидиите и благословията на Земеделските служби!

Публикувано

на

„Или светкавично да бъде променен  този лобистки Закон или да бъдат спрени субсидиите за да се пресече  огромната корупция която се шири  и в община Хаджидимово заради които разни тарикати стават капиталисти а  ние по дребните производители сме принудени да ликвидираме производство и стада именно заради  ширещата се корупция в земеделския бранш . „ Това заяви пред репортер на Топ Преса организатора на протеста срещу така наречените „Бели петна“ ,земеделския производител от Хаджидимово , Иван Сабахлъков който призовава всички засегнати от региона този път заедно да дадат  отпор за промяната на въпросния Закон който съсипва дребният производител и животновъд.  Протеста е насрочен за четвъртък от 10:30 часа  на площада в гр. Хаджидимово .

„Белите петна наистина са вратичка към умишлено не сключване на договори, защото има случаи, в които в дадено землище има един арендатор, който няма с кого да се яви на търг. За него е по-изгодно да не сключи договор, а да вземе земята като „бяло петно“. Тогава парите, отиващи при собственика са по-малко“, коментира темата не отдавна  и председателят на българската асоциация на собствениците на земеделски земи Стайко Стайков.

„Принципно „бялото петно“ е едно временно решение. Подобен проблем има и с комасацията по ползване. Решиха се временно нещата и отпадна истинската комасация. Сравнено с други държави, които бяха много по-изостанали в земеделието от нас, сега са по-напред, защото направиха истинска комасация“, допълни Стайков. И организатора на протеста в  четвъртък ,в  Хаджидимово  ,Иван Сабахлъков  е категоричен ,че  с комасацията по ползване и „белите петна“, които са временни решения, се създават предпоставки за измами които са на лице както в общините Хаджидимово и Гърмен  така и в другите две  общини Гоце Делчев и Сатовча  .  “Ние бяхме излъгани от земеделските служби , ако ви опиша всичко през което минахме няма да повярвате.Дано има честни хора в службите на ГДБОБ да  изловят тези измамници ,че да могат хората да си върнат земята или каквото е останало от нея“ коментира пред Топ Преса собственик на земеделска земя от  гърменско . Има толкова пробойни в законите и хиляди противоречия. Самият аз , съм също един от потъроевшите. Преди година отивайки в провинцията от съседи разбрах, че с наследствената земя на баща ми, за която не бях наясно с изискванията на законодателството и задълженията ми като наследник, се разпорежда от години като ползвател на т.н бели петна някаква си голяма фирма от Самоков .

Едва тогава след ходене по мъките много  месеци наред, успях да си изясни всичкои да   си изпълня задълженията като наследник , които макар и публични ако не си на ясно няма да прочетеш, а какво да говорим за бедния, стар и невиждаш човечец, без интернет в къщи . Ужасна държава, слаби закони и трудна осведоменост, коментира друг засегнат собственик от хаджидимовското село Илинден . Иначе фирмите и физическите лица, регистрирани като земеделски производители, могат да кандидатстват за финансиране на дейността си по различни мерки към Европейския съюз.  Инвестиции в земеделски стопанства по Програмата за развитие на селските райони има в изобилие но кои са хората които се възползват от тях и дали тези хора изпълняват задълженията си като бенифициенти или само получават субсидии за да  богатеят е наложително вече да се предприемат сериозни разследвания .

Пореден пример ,че за едни фонд „Земеделие“, Съд, Общински земеделски служби  и Министерството на земеделието е майка, а за други  е мащеха  е животновъда Евгени Кардашев от гърменското село Дебрен  който доби смелост и публично  повдигна болезнената тема пред Топ Преса която ще бъде основна и на  организираният протест от земеделския производител от Хаджидимово , Иван Сабахлъков известен още като вечния бунтар .

Човекът от Дебрен , „опъва каиша“ всеки ден от ниви до ливади да пасе кравите си,но е лишен от правото да ползва  дори и своя собствен аземя, земя  под аренда от общината с договор за която плаща наем и земя на собственици със сключени с тях  договори за ползване на които също плаща наем  но не ползва нищо .

Причината е  трайно настанилите се капиталисти в региона от Самоков , Перник и др. които, благодарение на чадъра опънат над тях  от недобросъвестни и алчни служители на  общински земеделски служби  и кметове са заграбили всичко и тяхно и чуждо и никой копче не може да им каже .

И в Гърмен и в Хаджидимово  проблемите са идентични , потвърждава Иван Сябахлъков . В гърменската  общинска земеделска служба работи добилата  скандална известност Анелия Бусарова при която едрите арендатори  пращат дребните да си търсят правата , а в хаджидимовската ,нейния брат  който работи по същата схема . Работи се като добре смазана машина ,по собствени правила в услуга само и единствено  на  приходящите земеделски капиталисти които плащат за да  получават тлъсти субсидии от заграбените земи  и така наречените „бели петна“ без да се мисли нито за собствениците на земите нито за дребните производители и животновъди   които на всичкото отгоре получават  и заплахи за унищожаване на стадата и дори физически саморазправи с тях защото си търсят правата и си искат собствеността .

коментара

ВИДЕО

ШОК! Гоце Делчев остава до неизяснено време без курирески,институционални и банкови услуги? ВИДЕО

Публикувано

на

„Утре в град Гоце Делчев моята фирма няма да работи. Няма да има куриерски услуги, защото нямаме интернет. Повечето банки няма да работят, защото няма да има интернет. Кабел Сат Запад е основен доставчик на интернет в региона…“ това заяви пред репортерката на ТВ Запад в социалната мрежа фейсбук, управителят на куриерската фирма Еконт за града и региона Ангел Бучков. По думите му, хората които са разпоредели акцията на ГДБОП срещу кабелния оператор и интернет доставчик Кабел САТ Запад са постъпили „малоумно“. Бучков категорично заяви че ще си търси правата по съдебен път, заради причинения шок без интернет, който се е отразил зле на работата на фирмата му. „Не мога да си обясня, тази акция. Пред офиса на кабелната имаше толкова полиция, сякаш не е офис на кабелен оператор а вътре има бомби, коментира в допълнение Бучков. Като цяло градън наистина е в шок и по всяка вероятност наистина ще осъмне без куриерски, банкови и институционални услуги зависещи от интернет,.

Публикувахте от Тв Запад Гоце Делчев в Четвъртък, 13 юни 2019 г.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

СКАНДАЛНО ВИДЕО! САМО В ТОП ПРЕСА! Бунт пред офиса на Кабелната в Гоце Делчев! Брутално нахлуване в офиса на „Кабел-сат Запад в Гоце Делчев. Проверяващи отнемат техниката

Публикувано

на

Без всякакво предупреждение днес в късния следобед проверяващи от службата за борба с организираната престъпност нахлуха в офиса на местния оператор на „Кабел-Сат Запад“ в Гоце Делчев. Топ Преса съобщи първа! Без предупреждение и без да покажат заповед за обиск прекъснаха кабелите на алармената инсталация и започнаха да демонтират всичката техника на телевизионния оператор. Натоварват я в микробус с надпис „Жандармрия“. Това означава, че дори иу да се върне техниката, минимум седмица населението, абонати на този кабелен оператор остават без телевизия и интернет. Граждани и бизнесмени са възмутени, че остават без комуникации.
ТВ Запад апелират засегнатите абонати да застанат пред буса с който се готвят да отнесат назнайно къде оборудването на кабелния оператоп. Кабелната телевизия призовава абонатите да се съберат пред офиса и да не допуснат буса да изнесе техниката. Вече се събират хора.
Топ Преса публикува необработени кадри от мястото на събитието. Половината и повече град Гоце Делчев и околия са без телевизия и интернет. Това е недопустимо според местните а за собствениците на Кабел САТ Запад това е пълен КРАХ!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ