Различни стилове музика ще звучат по време на Второто издание на „Jumaya Stage Festival”

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, организаторът на артистичния фестивал Иван Кацарски, младият дизайнер Надежда Червенкова и Димитър Кърнев от Д2 разкриха „тайните“ “Jumaya Stage Festival”. По време на пресконференция зам.-кметът изрази удовлетворението си второто  издание на артистичното събитие. „Това е първият от  многото фестивали през юни. Това е един от проектите, одобрен по Фонд „Култура“, с който много се гордеем. Тук е мястото да благодаря на организаторите, затова че не се отказаха след първото издание. Разбира се след всяко издание се отчитат и плюсовете и минусите. Много се радвам, че това събитие продължи. Убедена съм, че тази година фестивалът ще бъде надграден и то сериозно. Вярвам, че ще има и повече публика и съм сигурна, че този фестивал ще просъществува в годините, с помощта на Община Благоевград.  Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фестивал, тук в Благоевград“, каза зам.-кметът.

„Много се радвам,че за втори път сме тук в тази зала,една година по-късно и стартираме второто издание на „Jumaya Stage Festival”. Благодаря на всички за организацията, благодаря на Oбщина Благоевград за помощта, за отново протегнатата ръка. За първи път експериментираме с нови стилове музика. Миналата година беше изцяло рок издание. Този път рока го запазваме за втората вечер, а в първата вечер експериментираме с много стилове музика, като  етно- джаз, фюжън, реге, рок-фолклор, много стилове, смесени по много интересен начин, балканско звучене, направено с много вкус и финес“, допълни Иван Кацарски.

Надежда Червенкова, младият дизайнер,който завладя улиците в Благоевград с арт базари увери, че  тази година ще бъде  още по-интересно от миналото издание на фестивала, като подчерта, че арт базарите добре се налагат в Благоевград,благодарение на Община Благоевград.

Второто издание на “Jumaya Stage Festival” е  финансиран по фонд „Култура“. На голямата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фестивални дни ще чуем едни от най-ярките изпълнители. Невероятните таланти изпълнители от  „Мерудия“, ще овкусят изданието с приятен привкус и много ритъм. Запомнящите се изпълнители от Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват специално за Втори “Jumaya Stage Festival”в Благоевград,за да раздават емоции,музика и спомени.

Мястото е вече познатият терен – паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и парка пред сградата на НАП.

Второто издание на фестивала предлага и неделно училище. В него участие ще вземат известни за България артисти. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-новите способи за създаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възрастни, които се занимават с рок музика.

Водещ на фестивала ще бъде изключителният Георги Кючуков- шампион на първото национално първенство по Стендъп.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене