Свържете се с нас

Новини

Различни стилове музика ще звучат по време на Второто издание на „Jumaya Stage Festival”

Публикувано

на

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, организаторът на артистичния фестивал Иван Кацарски, младият дизайнер Надежда Червенкова и Димитър Кърнев от Д2 разкриха „тайните“ “Jumaya Stage Festival”. По време на пресконференция зам.-кметът изрази удовлетворението си второто  издание на артистичното събитие. „Това е първият от  многото фестивали през юни. Това е един от проектите, одобрен по Фонд „Култура“, с който много се гордеем. Тук е мястото да благодаря на организаторите, затова че не се отказаха след първото издание. Разбира се след всяко издание се отчитат и плюсовете и минусите. Много се радвам, че това събитие продължи. Убедена съм, че тази година фестивалът ще бъде надграден и то сериозно. Вярвам, че ще има и повече публика и съм сигурна, че този фестивал ще просъществува в годините, с помощта на Община Благоевград.  Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фестивал, тук в Благоевград“, каза зам.-кметът.

„Много се радвам,че за втори път сме тук в тази зала,една година по-късно и стартираме второто издание на „Jumaya Stage Festival”. Благодаря на всички за организацията, благодаря на Oбщина Благоевград за помощта, за отново протегнатата ръка. За първи път експериментираме с нови стилове музика. Миналата година беше изцяло рок издание. Този път рока го запазваме за втората вечер, а в първата вечер експериментираме с много стилове музика, като  етно- джаз, фюжън, реге, рок-фолклор, много стилове, смесени по много интересен начин, балканско звучене, направено с много вкус и финес“, допълни Иван Кацарски.

Надежда Червенкова, младият дизайнер,който завладя улиците в Благоевград с арт базари увери, че  тази година ще бъде  още по-интересно от миналото издание на фестивала, като подчерта, че арт базарите добре се налагат в Благоевград,благодарение на Община Благоевград.

Второто издание на “Jumaya Stage Festival” е  финансиран по фонд „Култура“. На голямата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фестивални дни ще чуем едни от най-ярките изпълнители. Невероятните таланти изпълнители от  „Мерудия“, ще овкусят изданието с приятен привкус и много ритъм. Запомнящите се изпълнители от Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват специално за Втори “Jumaya Stage Festival”в Благоевград,за да раздават емоции,музика и спомени.

Мястото е вече познатият терен – паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и парка пред сградата на НАП.

Второто издание на фестивала предлага и неделно училище. В него участие ще вземат известни за България артисти. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-новите способи за създаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възрастни, които се занимават с рок музика.

Водещ на фестивала ще бъде изключителният Георги Кючуков- шампион на първото национално първенство по Стендъп.

 

коментара

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ