След едномесечния Рамазан от утре започват три дневните празници, вижте как село Господинци ще посрещнат Рамазан Байрам, Честит празник!

Днес е последен ден от свещения за всички мюсюлмани , месец Рамазан- месец на въздържание и смирение, покаяние и благотворителност.

В този месец всеки мюсюлманин според своите възможности се стараеше да направи поне частица благотворителност.

Под знака на благотворителни каузи и традиционни ифтари премина свещения месец и за жителите на гоцеделчевското село  Господинци които  също от утре ще празнуват  а в селото ще има различни благотворителни и културни изяви  според програмата обявена от местното кметство .

Така по време  на Байрамските празници в Господинци  ,благотворителен жест за здраве ще направят семейство Сафет и Фатма Куртови.

През втория ден от Байрама , за здравето на своята дъщеря те ще подсигурят оркестър, който ще свири за доброто настроение на всички празнуващи.

В горната част на селото “ Бахчета“ от 19:30 часа пък ще има свой концерт  оркестър „Мега фолк“ със солистка Тинка Бошнакова.

През първия ден на празника екипа на кметство Господинци е подготвил празничен концерт пред сградата на кметството с участието на невероятният оркестър от  Якоруда със солистка Айше Осенска.

Млади самодейци от селото са подготвили също микс от стилни и атрактивни танци, а мощен екип от ветерани в самодейния хумор ще се представят  със страхотен скеч със специалното участие на едни от най- изявените местни  комици и истински  самородни актьори- Мехмед Кунев и Ведат Хаджиев.

Много специален поздрав към всички празнуващи с „букет“ от песни ще отправи към всички празнуващи и гости на Господинци  един от най- добрите гласове на самодейната група – Анифе Лешкова.

В цялата си организаторска прелест кметство Господинци пожелава на всички весело, спокойно и приятни изкарване на хубавия празник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене