Свържете се с нас

Таблоид

СВЯТО ДЕЛО! Родолюбци християни монтираха голям светещ кръст до параклиса „Духа стъпка“ над село Мосомище!

Публикувано

на

Голям монолитен, светещ кръст блесна до параклиса на местността „Духа стъпка“, над гоцеделчевското село Мосомище. Акцията по изработването и поставянето му е на местни жители, млади мъже, чиито имена по тяхно желание, няма да споменем. Това е поредната благотворителна акция на родолюбивата инициатимна група и ние от Топ Преса я адмирираме за пореден път. За нас е чест!Респектирани сме от куража, целеустремеността на младитге мъже, да ознаменят планината над родното си село с още един светещ християнски символ. Докато има такива хора, докато има такива примери, можем да бъдем спокойни, че християнските ценности ще надтелеят и в бъдеще у българина, въпреки упорството на европейските ни партьори, които ни пропагандират да забравим род и родина и да мислим евтоатлантически. Бог е в душата на съвременния млад българин! Вижда се!

Гоцеделчевското село Мосомище, е за пример на тема християнство. Местните жители преди време се обединиха около друга  кауза, да се съгради параклис в една от светите местности над селото. Този път всички мосомищалии и хора съпричастни към каузата, помагат кой с пари, кой с труд, кой с нещо друго, да се съгради нов параклис на местността Духа стъпка. Малкия храм ще бъде кръстен и посветен на „Светата Троица“ да им е вечно името и славата. В християнското богословие (теологияСветата Троица е основна доктрина, която се поддържа от повечето направления на християнството. На богословски език възгледът, че Бог е Св.Троица се нарича тринитарианство. Според тринитарианството, Бог е едно същество, което съществува едновременно и вечно като три личности (Бог ОтецБог Слово, т.е. Логосът, въплътил се в Иисус Христос от Назарет и Бог Свети Дух), които заедно са Светата Троица. Топ Преса адмирира и благодари на мосомищалии за това което правят да съхранят християнството и светите места в региона. Браво! Да ви е видено за пореден път!

коментара

Таблоид

Кампания за събиране на средства за нов апарат за хемодеализа в болницата „Иван Скендеров“ организираха пациенти от Гоцеделчевско

Публикувано

на

22 000 лева са необходими за закупуването на нов апарат за хемодиализа в Гоцеделчевската болница.

Инициативата за набиране на средствата е на пациенти, които искат помощ и се обръщат към представителите на бизнеса и жителите на четирите общини в района – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

До момента са събрани около 4 500 лв., като инициаторите изказват благодарност на всички дарители.

Над 30 кутии за дарения има поставени в различни търговски обекти в района, както и в институции.

Всеки, който иска, би могъл да подпомогне кампанията според своите възможности.

 

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В Петрич беше поставено трето метално сърце за събиране на капачки

Публикувано

на

Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ” постави трето метално сърце за събиране на капачки в град Петрич. Капачките се събират за успешната национална кампания „Капачки за бъдеще”, чрез която до момента са дарени 11 кувьоза за малки общински болници в страната. Три от единадесетте в градовете Мездра, Бяла Слатина и Първомай са дарение от Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ”. Съвсем скоро ще бъде дарявана и друга спешна медицинска апаратура.

Местоположенията на трите сърца в град Петрич са следните:

  • Градинката намираща се до градския пазар, централна градска част;
  • Градинката над IОУ „Кочо Мавродиев, кв. Дълбошница ;
  • Градинската площ срещу магазин „Рай”, кв. Поляните.

Трите сърца неслучайно са оцветени с цветовете на българския трибагреник! Те символизират чистотата и надеждата, любовта към красивата ни природа, както и благодарността към нашите деди, че имаме шанса да живеем в една от най-красивите страни в света!

До момента сдружението взе участие към две от националните кампании на „Капачки за бъдеще”. През първата година предаде 750 кг. капачки, а в началото на тази година количеството беше 1019 кг. Очаква се през есенната кампания количеството да бъде над 1200 килограма.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ