Свържете се с нас

Таблоид

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни – Ден на детето

Публикувано

на

Първи юни започна в Благоевград с много игри, изненади и запомнящи се емоции. Денят на детето започна с богата програма, организирана от Община Благоевград. Събитието бе открито от зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова в 10.00 часа на площад „Македония“.  Тя отправи приветствие: „Поздравявам всички деца на Благоевград,  да бъдат здрави, щастливи и усмихнати . Убедени сме , че имаме най-талантливите и прекрасни деца. Това те го доказват всеки ден. Благодаря на всички родители, които са тук с децата си за да се забавляват заедно. Пожелавам ви много здраве и успехи.“

Музикалната програма разчупи атмосферата на площада, а талантите от танцов клуб „Силвана денс“, Танцова формация „Астра“, Денс студио „Дежа вю“ и солистите от Вокално студио „Фа диез“, дадоха възможност на децата на Благоевград  да танцуват и да пеят заедно с тях.

Традиционно бе проведена и томбола на „Зайо-байо“.

Голямата награда се падна, велосипед, грабна малката Йоана.

Децата на Благоевград бяха озарени от щастливи усмивки, когато към тях се изсипа дъжд от разноцветни балони.

Празничната програма продължи на стадион „Христо Ботев“, където се проведе международен първоюнски  футболен турнир „Хлапетата“.

Зам.-кметът Христина Шопова поздрави от свое име и името на кмета д-р Камбитов малките участници, техните треньори и родители.

„Честит първи юни на всички деца! Честит празник на всички малки, пораснали и не толкова пораснали  деца. Изключително съм щастлива , че днес съм тук и искам да ви поздравя от свое име и името на кмета на община Благоевград д-р Аатнас Камбитов с първия такъв организиран турнир и съм сигурен, че този турнир ще стане традиционен. Благоевград винаги е бил футболен град. Винаги е давал таланти във всички футболни школи в цяла България. От това, което виждам е, че тази традиция ще продължи и със сигурност, а от тук има едни имена, които ще виждаме по футболните световни сцени. Поздравявам всички родители, продължавайте да ги подкрепяте! На всички треньори, организатори, един голям аплодисмент , защото ежедневно с работата си показват, че със сърце, душа и ентусиазъм всичко се получава. Благодаря ви , че не щадите сили и не се отказвате. Ролята на общината е да осигурява условия. Тази година има и финансиране за вас, за което много се радвам , че успяхме да го осигурим, така ще бъде и за напред, защото от малките тръгва всичко, за да продължат после към големите футболни сцени. На добър час на турнира!“.

Веднага след официалното откриване зам.-кметът Христина Шопова  награди първите малчугани, които бяха изиграли своите футболни срещи.

Община Благоевград и съорганизаторите бяха подготвили за всички футболни таланти медали и подаръци, а за най-добрите имаше купи и статуетки.

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни - Ден на детето снимка 1

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни - Ден на детето снимка 2

Безброй изненади за децата на Благоевград по случай първи юни - Ден на детето снимка 3

 

коментара

Таблоид

В Гоце Делчев ще се извърши пръскане на зелените площи

Публикувано

на

Общинска администрация Гоце Делчев уведомява населението, че на 18.06.2019 г. /вторник/ след 20:00 ч. ще се извърши втора профилактична дезакаризация на зелените площи на територията на град Гоце Делчев.

В случай на неблагоприятни метеорологичните условия графикът ще се промени. Карантинният срок за достъп до третираните с препарата тревни площи и градинки е 24 часа. Във всеки обработен терен ще бъдат поставени указателни табели. Общинска администрация Гоце Делчев призовава хората да не допускат децата на детските площадки и да не влизат в тревните площи в определените за третиране срещу акари дни.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Сюлейман Бекиров с улов от 9.240 кг., на първо място в риболовно състезание /ВИДЕО/

Публикувано

на

Традиционното състезание, организирано от Ловно-рибарското сдружение „Сокол“ в град Гоце Делчев, във връзка с официалното откриване на активния риболивен сезон, стартира в неделя сутринта край въжения мост на река Места. Над 30 мераклии, членове на гоцделчевското дружество, се записаха за участие в състезанието за най-добър майстор в атрактивния спорт. Очаквано, състезатели, жители на хаджидимовското село Блатска и тази година се представиха забележително добре. След много емоционално състезание, ръководителят на ЛРС „Сокол“ в Гоце Делчев, Иван Горанов, обяви победителите в различните категории.

 

В категория „мъже“, на 1 място се класира Сюлейман Бекиров с улов 9.240 кг. получи награда рибарска пръчка. С  улов от 3.350 кг., на 2 място се класира Исмаил Сойка, а Сали Янузов със своите 2 кг и половина се класира на трето място в категорията. В категория „младежи“, със своят улов от 6.175 кг, заслужено се класира Юксел Онбаши. Георги Глухчев, с улов от 940 гр. зае второто място, а Юнал Дагъров с улов от 895 гр., отиде на трето място. В ктегория „деца“, на първо място се класира Неджми Сойка с улов от 3 кг. и 50 гр. който получи и предметна награда – рибарска пръчка. Невръстната Антония Георгиева със своят улов от 2.120 кг се класира на второ място и даде заявка за сериозен състезател в риболовния спорт в бъдеще, а непосредствено след нея с малка разлика, трети се класира Боян Павлов. Обявени бяха и други,  награди извън класацията. За най-малка уловена рибка, награда захранка, получи малкия Костадин Сораджиев. За най-млад риболовец, Мария Павлов бе поощрена с рибарска пръчка и шапка, осигурени от Илия Бабанов. Като най-добър риболовец извън състезанието край въжения мост на р. Места, Неджми Сойка получи рибарска макара от рибарят-ветеран, Васил Мингов.  За най-добър защитник на рибата в сдружението бе обявен Петър Воденов без нито една уловена риба за което получи пакет захранка. Най-възрастният състезател, Живко Димитрушве, бе възнаграден със живарник. Господата Грошаров и Хаджидиманов, учители в първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, за принос в популяризиране на риболовния спорт създавайки кръжок „млад риболовец“, получиха по една рибарска макара. Всички деца и младежи участвали в състезанието получиха по един комплект рибарски аксесоари.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ