Змия изплаши жителите на Благоевград

Вече сме започнали организация по това близките дни да бъдат третирани зелените площи, коментира Диана Стефанова, еколог на общината

Видео на змия, уловила плячка на Моста на влюбените в центъра Благоевград се появи в социалните мрежи и сериозно разтревожи жителите на града. В общината е получен сигнал и за влечуго, забелязано в района на Младежкия дом, съобщава БНТ.

„Вече сме започнали организация по това близките дни да бъдат третирани зелените площи, най-посещаваните, и включително и междублоковите пространства с репелент, който ще отблъсне влечугите и те няма да създават известно време проблем“, коментира Диана Стефанова, еколог на община Благоевград.

Въпреки че все още не са срещали змии тази година, жителите на квартал „Ален мак“ в Благоевград също са притеснени, че неокосената трева между блоковете и около детските площадки е идеален дом за влечугите.

От общинската фирма по чистота и озеленяване казаха, че в момента тревните площи из целия град се косят по график. За по-бърза обработка на парковете и междублоковите пространства ще бъдат сформирани допълнителни работни екипи.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене