Прогноза за времето – 1 юни (събота)

Днес облачността временно ще се разкъса. Около и след обяд отново в много райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. През нощта срещу неделя, главно в централните райони ще продължи да вали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура от 26°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 22-25°. Температура на морската вода е 16-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Остава повишена вероятността за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще е слаб, но по време на гръмотевични бури временно ще се усилва. В неделя на места и в източните райони ще превали и прегърми, но в началото на следващата седмица ще е почти без валежи. Там ще има и повече слънчеви часове, а температурите ще са по-високи, в югоизточните райони до 28°-30°. В останалата част от страната преобладаващите максимални ще са между 21° и 26°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене