Свържете се с нас

Политика

Общинска сесия провежда днес ОБС Гоце Делчев

Публикувано

на

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев, днес от 14.00 часа ще проведат редовно заседание на Общински съвет. В дневният ред са заложени 18 точки по които съветниците ще дискутират и гласуват.

Като първа точка от дневният ред общинските съветници днес ще гласуват изменение на Решение №562/31.07.2018 г. на ОБС относно удължаване срока на кредит.

Ще бъде предложен за гласуване и отчет за ликвидацията на „Селскостопански и благоустройствени услуги – Гоце Делчев“ ЕООД гр. Гоце Делчев.

Както и отчет за дейността на МБАЛ „Иван Скендеров“ за 2018 г.

Медицински Център -1 ООД днес също ще представи своят отчет за дейността  за 2018 г.

Общинските съветници днес ще изслушат и преиман още отчетите за 2018 година „Общински пазари“ ЕООД , на ОП „Поддръжка и ремонт на обекти общинска собственост“ на ОП „Чистота“, на ОП „Селскостопански и благоустройствени услуги“  и  на ОП „Гробищни паркове“.

Съветниците ще гласуват днес още даване на съгласие за изработване на проект за подробен устройствен план-план за застрояване за УПИ IV – 2212, УПИ X – 2212 и УПИ III – 2213 от кв.67 по плана на гр. Гоце Делчев. Разрешение за изготвяне на проект за изменение на ПУП – ПЗ за УПИ XIII – 349, кв. 188 б по подробния устройствен план на гр. Гоце Делчев.

Отдаване под наем на помещение, частна общинска собственост на Сдружение с нестопанска цел „АА България“. Провеждане на публичен търг с явно наддаване за продажба на недвижими имоти, частна общинска собственост в село Мосомище. Продажба на общинско жилище, находящо се в град Гоце Делчев, ж.к. „ЮГ“ на наемател, настанен в него по административен ред.

На днешната сесия ще бъде гласувано и провеждането на два търга, а именно: Провеждане на публичен търг с явно наддаване за продажба на земеделска земя, частна общинска собственост и провеждане на публичен търг с явно наддаване за продажба на недвижими имоти, частна общинска собственост в село Буково.

Съветниците, според дневният ред на днешното заседание ще определят и представител на община Гоце Делчев за Общото събрание на акционерите на „Неврокоп – Газ“ АД гр. Гоце Делчев което ще се състои на  20.06.2019 г. както и съгласуване на позиция и мандат по дневния ред.

Днес в ОБС ще бъде представен и доклада за проведения конкурс за възлагане управлението на „Медицински център I – Гоце Делчев“ ЕООД гр. Гоце Делчев.

Заседанието на ОБС Гоце Делчев е открито за граждани както и то може да бъде проследено от жителите на града и общината по радио „Ве-99“ от 14 часа.

 

коментара

Политика

Държавният глава Румен Радев с ключова позиция за оттеглената оставка на Корнелия Нинова

Публикувано

на

Държавният глава не пожела да коментира развитието на БСП

Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация. Това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес.

„Мисля, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки“, каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

„Мисля, че Нинова знае какво прави“, повтори президентът и уточни, че няма никаква информация за днешния конгрес на БСП. Държавният глава изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция, защото е важно за всяка една власт да не остава без опозиция. На въпрос как вижда развитието на БСП, Румен Радев отговори, че многократно е заявявал, че в партийни дела не се меси. Президентът пристигна в село Труд по повод 150-годишнината на местната църква „Света Троица“.

„За народа ни сигурният брод към нашата идентичност винаги е съществувал и това е вярата“, заяви президентът в словото си през жителите на селото. „Убеден съм, че подкрепата на БПЦ има традиции и днес те са силни. Отстояването на нашата вяра изисква духовна сила“, добави Румен Радев.

Президентът отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево. Храм „Света Троица“ в село Труд е създаден от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 година. Честването на 150-годишнината и съвпада с един от най-големите православни празници Петдесетница. Тържествена литургия по случай празника отслужи пловдивският митрополит Николай.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

България ще бъде една от осемте държави, в които ще заработи европейски суперкомпютър на световно равнище

Публикувано

на

Борисов и Мария Габриел се канят да направят нещо невиждано в България

Двамата ще разговаря за изграждането на суперкомпютър

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с европейския комисар по цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел и с ръководителя на Генерална дирекция „Свързаност“ към Европейската комисия (ЕК) Роберто Виола на 17 юни. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Основна тема на предстоящия им разговор в Министерския съвет ще бъде инициативата на Европейската комисия за изграждане на центрове за свръхбързи изчисления в Европейския съюз (ЕС).

България ще бъде една от осемте държави, в които ще заработи европейски суперкомпютър на световно равнище. Премиерът Борисов даде категоричната си подкрепа за този процес още в началната му фаза, когато в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС беше организирана международна конференция за дигиталното бъдеще на Европа през април миналата година. Министър-председателят приветства решението на ЕК да вложи 840 млн. евро в развитието на тази важна сфера и е категоричен, че България има сериозен потенциал да бъде регионален лидер в областта на суперкомпютрите.

Освен в България, центровете за европейски суперкомпютри, ще бъдат разположени в Чехия, Финландия, Италия, Люксембург, Португалия, Словения и Испания. Инициативата е давана като добър пример за сътрудничество между страните в ЕС, който стимулира иновациите и засилва конкурентоспособността. Осемте центъра ще работят в подкрепа на европейските научни работници, промишлеността и бизнеса и ще разработват нови приложения в редица области – от създаването на лекарства и нови материали до борбата с изменението на околната среда.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ