Отново жандармерия при черешобера в Кюстендилско

Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред  и извършването на  престъпления  по време на прибирането на селскостопанската реколта, основно – в черешобера, в Кюстендилския регион, започва на 1 юни. Това обявиха от областната дирекция на полицията. Ще се включи и  звено на Жандармерията. До пика на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил, поетапно ще се включват и служители на Регионалния граничен сектор и до 20 служители с два автомобила на  дирекция „Жандармерия“. 

Това e практика през последните десетина години през черешобера и определено дава много добър ефект.  Статистиката на областната дирекция сочи, че последните години кражбите на череши през цялата кампания са минимални, за разлика от предишни години, когато са били ежедневие.
Предвижда се  по време на  операцията да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция  ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.  При осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене