Свържете се с нас

Новини

МС „Марин Големиниов“ и Снежанка Пенова дадоха старт на благотворителната кампания за Теди

Публикувано

на

В Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ Снежанка Пенова – девойката „Кюстендилска пролет 2019“, даде началото на кампанията за събиране на средства за лечението 14-годишния ученик от училище „Даскал Димитри“ Теодор Велинов.

Преди да започне концерта на цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Вана Пешева тя призова публиката да отвори сърцата си и да изпрати обич и надежда към момчето, което съдбата изправи пред неочаквано изпитание.

Вярвам, че след тази първа инициатива кюстендилци ще продължат кампанията за набиране на необходимите 300 хил. евро с различни благотворителни акции и всички заедно ще помогнем на семейството на Теодор, каза тя.

Концертът бе последният от афиша на Майските музикални дни за тази година. За нас това събитие е много специално – посрещнахме две изключително талантливи млади изпълнителки, пред които вече са отворени световните сцени, привлякохме млади хора сред публиката, събрахме една сума, с която се сложи началото на благотворителните инициативи за лечението на едно дете и отворихме дейността на Музикално сдружение „Марин Големинов“ към едно по-голяма обществена активност в различни посоки, сподели с удовлетворение председателят на сдружението Райчо Христов.

Събраните от билети 560 лв вече са преведени по сметката на Теодор Велинов, чиято майка Светлана не успя да дойде на концерта поради ангажименти в София около медицинската документация за предстоящото пътуване на момчето за Дюселдорф, но благодари от сърце на всички, които са съпричастни към драмата на семейството и са готови да помогнат.

Особено вълнуващо беше, че сред публиката имаше хора, довели на концерта децата или внуците си, за да ги приобщят както към света на музиката, така и към каузата на доброто, което за пореден път ще обедини кюстендилци. Дарителската кампания продължава.

Събитието бе специално и за малкия цигулар Максимилиан Янков – ученик на известната музикална педагожка Роза Мирчева в нейния клас по цигулка към НЧ „Братство 1869“, който не пропусна да съхрани паметния момент във фотосесия със Зорница Иларионова.

коментара

Крими

Постоянен арест за сина на Гурвата, обвинен за разпространение на наркотици

Публикувано

на

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста Веселин Тодоров от Благоевград, обвинен за разпространение на наркотици.

Той беше задържан от полицейски служители на 18 септември 2019 г. в дома му в Благоевград, заедно с още 7 лица, сред които и непълнолетно момиче./24часа

коментара

Продължете с четенето

Новини

Наложиха условна присъда на мъж, карал дрогиран нерегистриран мотоциклет

Публикувано

на

Присъдата е постановена от съда в Дупница

Общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв., постанови с присъда Районен съд – Дупница, за 24-годишния Симеон А.

Съдът одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, за престъпление по чл. 325, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК, престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

Подсъдимият се призна за виновен по всички повдигнати му обвинения. На 02.05.2019 г., пътувайки от град Дупница до с. Яхиново, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на мотоциклет е оказал съпротива на полицай, като не е изпълнил полицейско разпореждане, подадено със звуков и светлинен сигнал, както и с ръка, от инспектор към сектор Пътна полиция към ОД МВР – Кюстендил. За това престъпление, съдът постанови наказание – пробация за срок от 1 година.

Симеон А. се призна за виновен и в това, че е управлявал мотоциклета след употреба на наркотично вещество – канабис и метаамфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което и при условията на чл. чл. 55, ал.1, т.1 от НК е съгласен да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв.

Подсъдимият Симеон А. призна вина и, че управляваният от него мотоциклет е бил без регистрационна табела, за което РС-Дупница, постанови пробация за срок от 6 месеца.

На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия Симеон А. следва да се определи и наложи едно общо, най-тежко наказание измежду наложените по-горе, а именно – „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ