Свържете се с нас

Новини

Кулинарни академици приготвиха най-сладкия благотворителен базар

Публикувано

на

Първи грамоти с приз „Младши-готвач“ и заслужена престилка за помощник – готвачи в кухнята на мама получиха учениците от Клуб „Кулинарна академия-малки готвачи „.

Запалените кулинарни ентусиасти днес приключиха своето обучение и по достоен начин представиха своите знания и опит, които усвоиха. Благодарение на своя труд и подкрепата на своите родители направиха кулинарна изложба – базар с благотворителна кауза. В нея се включиха освен децата със специални образователни потребности от Крупник, техни приятели и съученици.

Малките готвачи, напътствани от своя преподавател и родители, се развихриха в бъркане, точене, месене и украсяване на най-вкусните сладкиши. Още повече, че и те също дават своя принос и подкрепят лечението на Станислав от Симитли. Сумата събрана от продажбата на приготвените сладкиши – 135 лева, ще бъде дарена за неговото лечение. Сладкиши, приготвени и платени с чистота, добрина, надежда и пожелания да оздравее и бъде сред тях.

Предстои му още една процедура. През юни. Трябва да платим и таксата за последната четвърта.

Терапията, на която се подлага Станислав Ильовски е вливания на стволови клетки, която терапия дава почти сигурни шансове, че младото момче ще може да се изправи на крака. Всяка от процедурата, която се извършва в специализирана клиника в Турция, струва 20 000 лева. Началото, парите за първото вливане, осигуриха семейството на Станислав. В „Пролет за Станислав“ събрахме пари, които покриха разходите за второто и третото вливане. Днес Станислав е бил на озонотерапия след трето вливане и лекарите дават надежди – Станислав да стъпи на краката си. Момчето се поддава на терапията. Заслужава да се направи и четвъртото вливане. И трябва още малко от общото ни добро. Сложи паричка в кутиите за Станислав. Те са навсякъде. В началото на юни, напомняме и футболните фенове на Левски в Симитли организират благотворителен мач. И Станислав е от Левски.

Може да помогнеш и с банков превод:

IBAN: BG90IORT80487091130200;

BIC: IORTBGSF

В полза на Станислав Иванов Ильовски

коментара

Крими

Спипаха 25-г. от Лъжница с нерегистриран автомобил

Публикувано

на

На 14.09.2019г. около 16:40 часа по бул.“Г. Делчев“ в гр.Гоце Делчев, 25-годишен мъж от с.Лъжница, е управлявал специален автомобил /вишка/, който не е регистриран по надлежния ред.

.

.

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

233 присъди са издадени след обвинителни актове на Гешев

Публикувано

на

233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016 г.

Това е периодът, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания.

Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на ВСС, предаде „24 часа“.

Комисията се събра днес, за да подготви проект за доклад за професионалните качества на заместник-главния прокурор Иван Гешев. На 22 юли тази година той единодушно (с 11 гласа „за“) бе номиниран за главен прокурор от Прокурорската колегия. Част от процедурата е КАК да изработи проект за доклад за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде представен на Прокурорската колегия.

Пак от статистическите данни става ясно, че по времето, когато е бил начело на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44 113 заповеди от административен характер.

Изводът в доклада е, че Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява задълженията си. Той също така е носител на изключителни умения за работа в екип и успява да ги мотивира. Получил е и признания от редица институции, с които е работел. Иван Гешев присъства на заседанието на КАК.

„Тези, които очакваха негативни резултати, ще останат разочаровани и трябва да си намерят други сегменти“, заяви той. Кандидатът за главен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са.

„Моето разбиране е, че за да се постигнат резултати, трябва да има взаимодействие и колегиалност“. При представянето на проекта за доклад стана ясно, че до ВСС са изпратени 73 становища относно кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подкрепен. Пак в проекта за доклад става ясно, че докато е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е наблюдавал дела с голяма правна и фактическа сложност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на обучение в Националния институт за правосъдие. Проектът за доклад единодушно бе приет от 10-имата присъстващи членове на КАК.

Иван Гешев отказа да коментира след заседанието с аргумента, че в момента е в процедура по избор на главен прокурор. Той съобщи обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от проверката за спирането на програма „Хоризонт“ в петък сутринта.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ