Свържете се с нас

Новини

Кулинарни академици приготвиха най-сладкия благотворителен базар

Публикувано

на

Първи грамоти с приз „Младши-готвач“ и заслужена престилка за помощник – готвачи в кухнята на мама получиха учениците от Клуб „Кулинарна академия-малки готвачи „.

Запалените кулинарни ентусиасти днес приключиха своето обучение и по достоен начин представиха своите знания и опит, които усвоиха. Благодарение на своя труд и подкрепата на своите родители направиха кулинарна изложба – базар с благотворителна кауза. В нея се включиха освен децата със специални образователни потребности от Крупник, техни приятели и съученици.

Малките готвачи, напътствани от своя преподавател и родители, се развихриха в бъркане, точене, месене и украсяване на най-вкусните сладкиши. Още повече, че и те също дават своя принос и подкрепят лечението на Станислав от Симитли. Сумата събрана от продажбата на приготвените сладкиши – 135 лева, ще бъде дарена за неговото лечение. Сладкиши, приготвени и платени с чистота, добрина, надежда и пожелания да оздравее и бъде сред тях.

Предстои му още една процедура. През юни. Трябва да платим и таксата за последната четвърта.

Терапията, на която се подлага Станислав Ильовски е вливания на стволови клетки, която терапия дава почти сигурни шансове, че младото момче ще може да се изправи на крака. Всяка от процедурата, която се извършва в специализирана клиника в Турция, струва 20 000 лева. Началото, парите за първото вливане, осигуриха семейството на Станислав. В „Пролет за Станислав“ събрахме пари, които покриха разходите за второто и третото вливане. Днес Станислав е бил на озонотерапия след трето вливане и лекарите дават надежди – Станислав да стъпи на краката си. Момчето се поддава на терапията. Заслужава да се направи и четвъртото вливане. И трябва още малко от общото ни добро. Сложи паричка в кутиите за Станислав. Те са навсякъде. В началото на юни, напомняме и футболните фенове на Левски в Симитли организират благотворителен мач. И Станислав е от Левски.

Може да помогнеш и с банков превод:

IBAN: BG90IORT80487091130200;

BIC: IORTBGSF

В полза на Станислав Иванов Ильовски

коментара

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ