Свържете се с нас

Новини

Неврокопчанинът д-р Лазар Узунов бе удостоен с престижна награда

Публикувано

на

Един от водещите психиатри в България- д-р Лазар Узунов, получи наградата ”Лекар, на когото българите вярват”. Тя се връчва след специално национално допитване, провеждано традиционно от в. „24 часа”. На тържествена церемония в НДК той бе поздравен от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, от главния редактор на вестника Венелина Гочева, от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, от директора на ВМА ген.проф. Венцислав Мутафчийски и други официални лица.

Д-р Узунов е възпитаник на ПМГ ”Яне Сандански” гр. Гоце Делчев. През 1988г. завършва  Медицинската академия в София, в която е приет с много висок бал. Специализирал е „Авиомедицина”, „Неврология” и „Психиатрия”. Обогатява знанията си на курсове в Германия, Канада, САЩ. Работил е като лекар на военното летище в Бургас. Ръководил е основаното от него Психиатрично отделение към Военноморската болница във Варна. Създава и Психосоматично отделение в гр. Банкя. През 1995г. основава  Отделение за лечение на зависимости към Клиниката по психиатрия на ВМА, на което е  ръководител и в момента. Въпреки, че от много години не живее в града, винаги е помагал на своите съграждани,  разказват благодарни неврокопчани. Желаем му още много награди!

коментара

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ