ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Ива Давидова – „Ако умрам ил загинам“

Ива Давидова вградена в кръст

Посвещава новото си видео на Деня на Ботев

В ефира на Фен Фолк ТВ направи премиера песента „Ако умрам ил загинам“ в изпълнение на слънцето от фолклорния каталог на „Ара Мюзик“ Ива Давидова и един от най-атрактивните български духови оркестри Берковската Духова Музика.

„Ако умрам ил загинам“ е известна патриотична народна песен. Аранжиментът е дело на Калоян Бакалов и Берковската Духова Музика, а финалните щрихи са на Георги Красимиров-Герасим. Според изпълнителката:

„Те сякаш са ми прочели мислите и са ги вградили във всеки звук! А текстът дума по дума описва моята житейска философия.“ 

Премиерата на песента е замислена да бъде сега, непосредствено преди 2 юни, за да може чрез нея изпълнителката и всички зрители да изкажат почит към българския национален герой и революционер Христо Ботев и всички загинали за свободата на България.

Тя допълни още, че „за 16 години на професионалната сцена тази песен, сред стотици записани и изпяти от мен, е единствената, която ме описва от начало докрай като човек и творец! Да, точно така, единствената! Всеки тон и полутон, всяка дума, цялата хармония на песента, всеки удар в аранжимента – всичко това съм все едно аз. Песента се изпълнява брилянтно от много изпълнители от Сърбия, Македония и България и ще съм най-щастливата, ако припознаете моята лична емоция в песента. Просто аз съм вътре в нея.“

Видеоклипът е заснет в късноантична римска крепост „Цари Мали град“, която се намира в Община Самоков, от режисьора Ненчо Касъмов и неговия екип.

„Заедно с режисьора Ненчо Касъмов решихме във видеото да ме вградят в кръст като по този начин искаме  символично да покажем, че всеки в този живот „си носи кръста“, сподели талантливата изпълнителка от ефира на Фен Фолк ТВ Ива Давидова, която от години следва патриотичната линия във фолклорната музика.

Облеклото също не е случайно избрано. Червената рокля, с която е облечена певицата, символизира Христовата кръв.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене