Свържете се с нас

ТОП НОВИНИ

Заместник-кметът Зорница Кралева откри церемония по награждаване на ученици в конкурс по превенция на наркоманиите

Публикувано

на

Заместник-кметът на община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева официално откри церемонията по награждаване на ученици в конкурса по превенция на наркоманиите. Тя поздрави организаторите, участниците и победилите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „Всяка година в конкурса взимат участие стотици ученици, което е атестация за успеваемостта на инициативата. Този факт е и доказателство за това, че в България, в Благоевград растат отговорни, мотивирани, интелигентни деца! Скъпи участници, пожелавам Ви да бъдете здрави и смело да изразявате гражданската си позиция по важни за обществото ни теми! Бъдете гордост за своите родители и учители. Бъдете пример за по-малките от Вас!Продължавайте да трупате знания, защото това е пътят към успеха! Подобни инициативи са своеобразна основа, върху която младите хора градят бъдещите успехи! На добър час!“, каза в приветственото си слово зам.-кметът.

Темите, върху които тази година децата писаха бяха в две категории. “Моят любим национален герой” – за ученици от I до IV клас и “Човекът – свободен и независим” – за ученици от V до XII клас.

Конкурсът е традиционен и се организира от Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград.

По време на конкурса бяха представени презентации,есета, рисунки, постери, стихотворения. Възпитаниците на училищата на територията на община Благоевград показах много талант, знания, хъс и любознателност.

Община Благоевград поздравява всички, които се включиха в конкурса.

 

коментара

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ