Свържете се с нас

Новини

Купи и грамоти от кмета д-р Камбитов за талантливите деца на Благоевград

Публикувано

на

Стотици деца разкриха своя талант и във втората вечер на фестивала „Дни на детското творчество“, който се организира за 13 поредна година от Община Благоевград.

Под ръководството на своите учители децата пресъздадоха богатството и многообразието на културата, фолклора и традициите на България.

Началникът на отдел „Образование” в Община Благоевград – Симона Митова, имаше честта да отличи децата. Тя поздрави от свое име и от името на кмета д-р Атанас Камбитов възпитаниците на всички детски градини на територията на общината. „Всички, които се представиха в двата дни на фестивала, сте класирани единодушно на първо място, тъй като сте положили много усилия и старание. Гордея се с най-талантливите деца на Благоевград, с нашите деца. Поклон пред труда на учителите и хореографите”, заяви Симона Митова. Тя връчи на директорите на всички детски градини купи и грамоти от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов под бурните аплодисменти на децата и техните родители.

 Малките и талантливи възпитаници на  ДГ „Усмивка“, ДГ №11 „Здравец“, ДГ №10 „Мак“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ №2 „Света Богородица“ и ДГ „Синчец“ с изпълненията си на сцената в препълнената зала „Яворов” трогнаха до сълзи своите родители и развълнуваха всички присъстващи. Хлапетата разказаха с танци и песни интересни истории, патриотични разкази, вълшебни приказки. Със своите усмивки и талант превърнаха събитието в истински празник и за малки, и за големи. Музикално-танцовите пътешествия, цветните костюми и най-вече детските слънчеви лица плениха зрителите.

Вчера на сцената се изявиха възпитаниците на ДГ „Първи юни“, ДГ №4 „Роса“, ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ №12 „Алени Макове“, ДГ №8 „Вечерница“, ДГ „Детски свят“.

коментара

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ