Свържете се с нас

Разследване

ВИДЕО СКАНДАЛ! ЗАГРАБВАНЕ! Евгени Кардашев от Дебрен: Земеделците Люси от Перник и Владо Шаренкапов от Самоков ми сеят нивите без да плащат! Шефката на поземлена комисия Гърмен прикрива схемите им!

Публикувано

на

Кардашев има документи за всичко, но институциите не чуват гласа му!

Кардашев има документи за всичко, но институциите не чуват гласа му!

Фирмите и физическите лица, регистрирани като земеделски производители, могат да кандидатстват за финансиране на дейността си по различни мярки към Европейския съюз.  Инвестиции в земеделски стопанства по Програмата за развитие на селските райони. Финансират се проекти за създаване на трайни насаждения, закупуване на земеделска техника, оборудване за животновъдни ферми, разходи за строителство на селскостопански сгради, консултантски услуги и при определени условия – покупката на земя. Законите дават шанс на всички желаещи да се развиват в областта на земеделието и животновъдстството, да протегнат ръка към държавата и да го направят, да получат подкрепа и равен старт. На думи – да. НО НА ПРАКТИКА – ЕДВА ЛИ? По телевизиите и определени медии, мед капе от устата на политиците да доказват с думи, че работят в полза на хората,а на практика… нищо. Работи се за определени хора, които знаят как да се отблагодарят – спомнете си сцените от филма Баш Майстора Фермер.

Владимир Шаренкапов

Владимир Шаренкапов

Пореден пример че за едни фонд „Земеделие“, съд, Поземлени комисии и Министерството на земеделието е майка, за други мащеха зла. При животновъда Евгени Кардашев от гърменското село Дебрен определено е второто. Човекът, който „опъва каиша“ всеки ден от ниви до ливади да пасе кравите си, е лишен от правото да ползва своя собствен аземя, земя взета под аренда от общината с договор за който плаща и ниви взети под наем от собственици с договор за които плаща пари, защото има по големи тарикати от него. Основен виновник за това положение е една позната персона на Топ Преса – самоковския бизнесмен Владо Шарекапов известен с прякора „Самоковеца“. Нагледно – оказва се, че въпросния самоковски бизнесмен се шири по землищата на общините Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев, взема честни имоти, имоти под запор на банкера Цветан Василев за които писахме, сее картофи и друга продукция и върти схеми за да печели и да ощетява собствениците на въпросните земи. Пастирът Евгени Кардашев, страда от години от тази феодалщина, от тази схема, за която по думите му стои като „сив кардинал“ на аферата, шефката на поземлена комисия Гърмен – Анелия Бусарова. Топ Преса преди време съобщи, че Бусарова е обект на разследване по други схеми в които има замесен и селски кметове. Само преди ден, работното място на Бусарова – поземлената комисия в Гърмен бяше ограбена и странно, как от там били изнесени документи обект на проверка от ГДБОП.

Днес не само Топ Преса но и обикновените жители на Дебрен говорят за това. В случая Евгени Кардажев, неговата съпруга Юлкера Кардашева а момичето което им помага във видеото с кучето е Аси Имамова , сестра на Юлкера. Една напълно обикновена история, как тарикатите и схемаджиите съсипват дребния реален производител, човек, избирател… и за тези за които Евгени говори във видеото сякаш „закони няма“, шефове на иституции като Бусарова им пазят схемите. Вижте повече във видеото:

И какъв е изводът уважаеми читатели на Топ Преса? Кардашев е жертва на заплахи и репресия… Ако продължава да си търси правата, го грози съдбата да му отровят кравите, щото схемата на Самоковеца е видимо важна за много хора в това число и за българските иституции. Докато Евгени си носи хляба в торбичка и яде на къра с малко шишенце ракия, Владо Самоковеца в компанията на местни ербапи през вечер, разпуска с жива музика в местен ресторант край гърменското село Дъбница. Компания му правят местни бабаити и служители на отдел „Данъци и такси“ в НАП – Гоце Делчев, които странно как от скоро подкапали луксозен джип, но за това в следващия епизод. ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО С КАРТИНА И ЗВУК!

ПРИПОМНЯМЕ СЛУЧАЯ ТУК :

ЗЕМЕДЕЛСКА АФЕРА за милиони в Гоце Делчев!

  • ЗАЩО СИНА НА БИВШИЯ КМЕТ НА МОСОМИЩЕ ЛАМБРЕВ ПЛАШИ С МУТРИ РЕПОРТЕР НА ТОП ПРЕСА?
  • КАКВО РАЗКАЗА ЗА ВОЙНАТА СИ С ШАРЕНПАКОВ СОБСТВЕНИКЪТ НА ЗЕМИ И МЕСТЕН БИЗНЕСМЕН РУМЕН ГЬОЛЬОВ?
  • КОЙ ПАЗИ СХЕМИТЕ НА ШАРЕНКАПОВ И ЗЕМЕДЕЛСКАТА МАФИЯ?
  • КАК СИНДИКЪТ БОХОС КЕВОРКЯН НА ИМОТИТЕ НА КТБ ОПИТА ДА ПОДКУПИ…???
  • КОЯ Е АНЕЛИЯ БУСАРОВА?

 

коментара

Разследване

Дървен кенеф построен за 13 500 евро може да сдобие бившия кмет на Гърмен, Ахмед Башев с ново обвинение? СНИМКА!

Публикувано

на

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Изградената с пари от Европейския съюз ектопътека, свързваща селата Горно Дряново, Ковачевица и Скребатно, може да сдобие с второ обвинение бившия кмет на Гърмен и депутат от ДПС – Ахмед Башев, научи иксклузивно Топ Преса.

Добилата скандална слава екопътека е една от проявите, посветени на 10-годишния юбилей на Община Гърмен, в далечната 2009 година.

Екопътеката в Гърменско бе направена по проект на стойност над 132 000 евро по програма на Европейския съюз, С КОИТО ПАРИ бАШЕВ НАПРАВИ ЕДНА ДЪРВЕНА ТОАЛЕТНА, МОНТИРА ДЕСЕТИНА ТАБЕЛИ  И ДВЕ БЕСЕТКИ, ДЪРВЕНИ ПАРАПЕТИ И ПРОЧИСТВАНЕ НА ГОРСКИ ПЪТИЩА. Проектът бе изпълнен преди около девет години, но заради множество сигнали за неправомерно разходване на средствата, бяха извършени специализирани проверки, които все ощ есе въргялят из бюрата на исституциите.

Недоброжелатели и мои врагове тръбят, че съм похарчил парите едва ли не само за една гола дървена тоалетна на „Бивака“ при архитектурното село Ковачевица. Трябва обаче да се знае, че по голяма част от парите за екопътеката бяха по договор насочени към така наречените „меки мерки“, а именно за обучение на хора, издаване на рекламни туристически брошури и за занаятчийска работилница в село Дъбница и за изграждане на артцентър в Гърмен. Построени бяха беседки, мостови съоръжения и други туристически атракции, поясни тогава Ахмед Башев. „Нека проверяват. Аз не се притеснявам. Проектът с пари на ЕС е изпълнен, но политическите ми опоненти не престават да пишат доноси“, заяви категорично Ахмед Башев. Местни жители н не скрита опозиционна насоченост към Башев, обаче питат днес, къде са „обучените хора“ с над 200 000 лева пари, къде е занаятчийската работилница в Дъбница, щото от онзи ден на интервют она Башев до ден днешен никой не я видял. Информирани сме че се готви да се внесе питане до ред институции, до къде стигна проверката за „златния дървен кенеф“ на Башев, защото таказателната давност за извършените деяния изтича тази година и било време да се активира разследване, което според вносителите ще стигне до обвинение.

коментара

Продължете с четенето

Политика

ЮЗУ В МАТ! Боби Юруков мисли за оставка? Бил бесен! Какво ще обяснява на министъра, а скоро и на прокуратурата? ТОЗИ ПЕТЪК

Публикувано

на

За крушката и нейната опашка……
Сензационните разкрития на Топ Преса за един от най-оплетените казуси в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и за съмнителните финансово-приятелски отношения в благоевградската алма матер продължават, тази седмица на страниците на най – големия и най – четен вестинк в югозапада!
След като в миналия брой разкрихме един потрасаващо скандален случай в който ректорът взимал пари без да ги връща и е осъден за това с изпълнително село при съдия изпълнител, предимно от свои подчинени преподаватели, и в крайна сметка бил осъден за това, нашата редакция бе обсипана от многобройни позвънявания от всички платени медии с дебели договори за медийно обслужване с ЮЗУ „Н. Рилски“, припявайки в хор, че истината в този казус е съвсем друга и намеквайки деликатно, че е трябвало дори и да знаем за него да го затаим лекичко или премълчим угодно.
Мотивирани от този групов медиен клакиорски вой, и леко разколебани от съмнение, ние решихме да задълбаем по-дълбоко в този случай и да потърсим дали истината всъщност наистина не е друга и дали колегите може би не са частично прави. От друга страна обаче фактите, съдебните решения и изпълнителните листове говорят достатъчно красноречиво за истината по случая и ние водени от мисълта, че все пак живеем в правова държава, им се доверяваме напълно и вярваме на съдебната система, която недвусмислено е осъдила проф. Юруков да заплати колосалните за всеки обикновен човек суми, на своя подчинен доц. Глушков. Водени от това съмнение и колебание , все пак започнахме да разпитваме за това каква е историята, за това как дългогодишното доверие и приятелство бива отметнато с лека ръка. За наше съжаление, ние не можахме да се доберем до съответните документи станали ябълка на раздора, но пък компетентните институции могат, а ние само ще ги насочим къде по точно да търсят, а посоката е следната: в академичните среди за разтрогването на това приятелство се носят множество слухове, но историята на която ние следва да обърнем най-сериозно внимание е всъщност тази в която се разква, че тези финансви отношения между професор Юруков и доц. Глушков са били вече уредени или поне частично уредени, но възполвайки се от изграденото доверие всъщност доц. Глушков е направил неща, за които трябва да се срамува…. ФАКТИ, ФИРМИ И ИМЕНА И ДОКУМЕНТИЕ – ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК САМО ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД!

ЧАКАМЕ ОСТАВКА!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ