Свържете се с нас

Новини

ВиК отстрани авария, засегнала над 12 000 абонати в Благоевград

Публикувано

на

Екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, отстрани през изминалата нощ авария на главен водопроводен клон, засегнала над 12 000 абонати в града.

Благодарение на усилията и професионализма на колегите беше възстановено водоподаването на близо 30 000 жители на кв. „Грамада“, Промишлена зона, кв. „Струмско“ (без кв. „Старо Струмско“), с. Покровник и зоната между р. Бистрица, Покровнишко шосе и Царевоселско шосе, както и в кварталите между бул. „Св. Д. Солунски“, ул. „Даме Груев“, бул. „Джеймс Баучър“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“, коментираха от ръководството на дружеството.

Служителите на ВиК са работили неуморно през цялата нощ и са успели да се справят с аварията до 6:30 ч. тази сутрин, когато водоподаването е било възстановено. За по-бързото източване на водата от изкопа е оказано съдействие и от страна на пожарната.

Ръководството на ВиК-Благоевград, изказва специални благодарности на екипа, работил по отстраняване на аварията.

коментара

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ