Свържете се с нас

ГЕРБ

Вяра Церовска: Политическа партия ГЕРБ е безапелационният победител в изборите за членове на Европейския парламент

Публикувано

на

Безапелационен победител в изборите за членове на Европейския парламент в област Перник е политическа партия ГЕРБ. Това обяви официално на пресконференция областният координатор на партията Вяра Церовска. В събитието взеха участие още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, народният представител д-р Александър Александров, лидерът на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, областният председател на СДС Юлиан Ситарски и общинските координтори на политическата сила в областта.

Вяра Церовска изрази благодарност към всички съмишленици и приятели на политическата сила, които с работата си допринесоха за големия успех.

„Обръщам се с думи на благодарност към всички граждани, които излязоха да гласуват до този момент. Благодаря на избирателите, които дадоха своя глас за политическа партия ГЕРБ. Благодаря на структурите и на кметовете, които дадоха възможност европейските ценности да резултати в стигнат до перничани. Благодаря, на всички, които работиха и осигуриха изборния ден да бъде спокоен за гражданите на Перник“, отбеляза Вяра Церовска. Тя беше категорична, че благодарение на правителството, начело с Бойко Борисов и европейската солидарност, на регионално ниво се реализираха  много инфраструктурни проекти, които  промениха града.

„Много блокове промениха своя облик благодарение на Националната програма за енергийна ефективност, облагородени бяха много междублокови пространства, обособени бяха много паркове и места за отдих. Стараем се средствата да стигнат до всеки един гражданин. За пръв път беше обърнато внимание на една от най-важните сфери – училището и учителите, които са вътре, защото те подготвят бъдещето на България. Не на последно място искам да кажа, че това беше една лидерска битка – нашият лидер говори за работата, перспективите и възможностите на България. Това доведе до нашата победа, която е категорична и ясна“, посочи лидерът на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска. Тя обяви официалните резултати,  където ГЕРБ печели 5 убедителни изборни победи, а именно: в Радомир 43.44% срещу 26.43% за БСП, в Брезник 39.56% срещу 31.80%, в Трън 44.38% срещу 25.71%, Земен 36.64% срещу 32.87% и Перник, където партията  се ползва с най-голямото доверие –  36.61% за ГЕРБ срещу 25.55% за БСП.

„Резултатът ни е толкова категоричен, заради работата, която свършихме, политиките, които изповядваме и Европейската солидарност, която стигна до хората. Независимо от опитите, които бяха направени, тази кампания да бъде провалена, да бъде заменен диалогът за Европа, ние разбихме една огромна лъжа „Асфалтът не се яде“. Да, това е така, но около него и магистралите, са разположени индустриалните зони, в които има дори свободни работни места. Те ни дават възможност да имаме по-добър туризъм. Успяхме да покажем, че България може да бъде център, който да работи не само за нас. Нашият лидер беше този, който направи приобщаване на Западните Балкани към Европейските ценности“, коментира Вяра Церовска.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев отбеляза, че в Перник победата е особено сладка, защото областта и общината са в първата тройка с най-добри резултати в страната.

„Благодаря ви, приятели. Този успех ни задължава да даваме много повече от това, което сме направили. Хората го очакват, и затова ни гласуват това доверие. Вярвам, че ще го оправдаем“, сподели Велчев. Той отбеляза, че предстоят не по-малко важните и тежки местни избори.

Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова направи равносметка на постигнатите резултати, които показват увеличение на подкрепата за политическата сила.

„Политическа партия ГЕРБ показва трайна и категорична тенденция на приобщаване към политиките, които партията провежда и през европейската перспектива“, категорично заяви Ирена Соколова.

„Огромна благодарност на всички наши съмишленици, които направиха тази победа реална. С тези резултати, ние не просто показахме, че сме първа политическа сила, но вървим напред и нагоре и всичко, което е обещано, го вършим“, сподели народният представител Александър Александров.

Областният лидер на СДС Юлиан Ситарски отбеляза екипната работа в тежката предизборна  битка и изрази своята увереност, че доброто партньорство ще продължи, то ще даде ефективни резултати.

„Силата на ГЕРБ –Перник е в това, че нашите структури работиха през целия мандат. Те имаха вътрешнопартиен живот и социална активност  през всичките четири години“, заяви общинския ръководител на ГЕРБ в Радомир.

 

коментара

ГЕРБ

Кметът на Перник Вяра Церовска и народният представител д-р Александър Александров подкрепиха инициативата „Пресичай безопасно“

Публикувано

на

На прага на новата учебна година Община Перник и Кметство „Изток“ се включиха в инициативата „Пресичай безопасно „. Социалната кампания има за цел да се повиши отговорността на пътя и така да бъдат намалени пътно-транспортните произшествия. За целта се използват триизмерни детски фигури, които са поставени в близост до зони за пресичане. Те показаха на децата в града какво поведение да имат на пътя и какви са основните правила за безопасно пресичане. Инициативата беше подкрепена от кмета Вяра Церовска, народния представител от ГЕРБ д-р Александър Александров, зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов и кмета на „Изток“ инж. Емил Костадинов. Те приветстваха младите хора и бяха съпричастни към каузата да пазим семейството си на пътя. „“Днешният ден сме посветили на вас, мили деца. Трябва да знаем колко важно е поведението на всеки един от нас – велосипедист, шофьор, пешеходец. Отговорността е на всеки човек да кара внимателно, но и да пресича внимателно“, сподели кметът Вяра Церовска. Зам.-министърът Павлов призова за разумно шофиране, за да се спасят детски животи, за да се спре войната по пътищата. „Пътната безопасност е изключително важна тема. Наша обща отговорност е да бъдем внимателни и като водачи, и като пресичащи. Кампании като тази изострят вниманието на всички към тази толкова важна тема“, каза Павлов. Зам.-министърът изтъкна, че в програмите, които ММС изработва, се обръща специално внимание на агресията сред младите хора, която често се пренася и зад волана. Той поздрави организаторите в лицето на община Перник и призова всички да бъдат по-внимателни и толерантни, за да намалее броят на ранените и загиналите / черната статистика на пътя. „Щастлив съм, че град Перник участва в тази невероятна инициатива. Ние всички трябва да дадем пример на нашите деца, за да няма инциденти на пътя“, отбеляза кметът на кв. „Изток“, където ще бъде монтирана една от фигурите. Бате Енчо, в ролята на полицай, обясни как организирана група трябва да пресича правилно и най-вече безопасно. След това беше направена демонстрация от ученици, учители и родители. Партньор в каузата на община Перник е Българският червен кръст.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Борисов откри логистична база за 100 млн.евро в Божурище

Публикувано

на

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия логистичен център на датската мебелна компания „Юск Бул“ ЕООД, който се намира в Икономическата зона София – Божурище.

Кoмпaниятa инвecтиpa над 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия и щe бъдaт осигуpeни 300 paбoтни мecтa.

Инвестициите в този регион са огромни, има стотици работници, добре платени, заяви министър-председателят Бойко Борисов в приветствието си при откриването на логистичната база. Той изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района граждани. Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет, добави министър-председателят.

„Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“, посочи премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена. „Само, че трябват пътища“, изтъкна още веднъж министър-председателят.

При откриването на най-високото логистично съоръжение в България премиерът бе заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Строителството на логистичната база започна през лятото на 2017 г., когато датската компания обяви, че ще изгради в България четвъртия си в света център, от който ще снабдява магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни.

Базата включва две високи сгради с общ капацитет за 121 632 палета. Високите тела достигат 16 етажа (42,5 м), което ги прави най-високите складови помещения в България. Парцелът на „Юск Бул“ ЕООД в индустриалната зона е върху площ от 300 дка, а застроената площ е малко над 90 хил. кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен коридор, приемна зона, зона за интернет търговия, административни сгради.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ