Полицията в Гоце Делчев усилено работи по разкриване на извършителя откраднал метална каса с пари и документи от  офиса на Общинска служба „Земеделие“ в Гърмен

Криминалисти от РУ Гоце Делчев усилено работят по разкриването на  извършител който преди дни ,минути след полунощ е проникнал в офиса на  общинска служба „Земеделие“ в Гърмен от където е задигнал метална каса със сумата от 765 лева и документи .

 Офиса на  бившата Поземлена комисия в Гърмен, сега  Общинска служба –„Земеделие“  се помещава  в на първия етаж на Държавното горско стопанство – Гърмен,  а шеф на въпросната служба е Анелия Бусарова .

В момента  полицейските спецове преглеждат записите от всички камери за видеонаблюдение в широкия обсег на сградата на горското стопанство в Гърмен ,както и се водят и усилени разпити на служители и от двете ведомства . Сред проверяваните версии не е изключена и  тази , кражбата да е извършена  от вътрешен човек .

Кражбата  от общинска служба „Земеделие“ в община Гърмен  хвърли в уплаха  собственици на земи и земеделски производители от гърменско които признаха ,че се притесняват  за изчезнали документи , скици и други важни книжа касаещи тяхната собственост за притежание на имоти.

„Тръгнаха проверките  от най- високо ниво по десетки подадени сигнали за крупни злоупотреби с имоти , и  веднага започнаха „взломните кражби“ в земеделските служби  и кражбите на каси и документи   които биха доказали злоупотреби с имоти отнети не правомерно от техните собственици и дадени за ползване на разни приходящи  от някъде си производители на различни култури  по европейски проекти  които направиха заграбването на имотите с помощта на служители  от земеделските служби , кметове и   адвокати „ коментират притеснени жители от община Гърмен , страхувайки се да не са изчезнали документите им за собственост при въпросната кражба .

Разследващи случая пък съобщиха ,че открадната метална каса от земеделската служба в Гърмен била малка и не е могла да побере каквато и да е документация ,а дали има откраднати документи  на собственици на земеделски земи , щяло да се установява тепърва.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене