Свържете се с нас

Новини

Полицията в Гоце Делчев усилено работи по разкриване на извършителя откраднал метална каса с пари и документи от  офиса на Общинска служба „Земеделие“ в Гърмен

Публикувано

на

Криминалисти от РУ Гоце Делчев усилено работят по разкриването на  извършител който преди дни ,минути след полунощ е проникнал в офиса на  общинска служба „Земеделие“ в Гърмен от където е задигнал метална каса със сумата от 765 лева и документи .

 Офиса на  бившата Поземлена комисия в Гърмен, сега  Общинска служба –„Земеделие“  се помещава  в на първия етаж на Държавното горско стопанство – Гърмен,  а шеф на въпросната служба е Анелия Бусарова .

В момента  полицейските спецове преглеждат записите от всички камери за видеонаблюдение в широкия обсег на сградата на горското стопанство в Гърмен ,както и се водят и усилени разпити на служители и от двете ведомства . Сред проверяваните версии не е изключена и  тази , кражбата да е извършена  от вътрешен човек .

Кражбата  от общинска служба „Земеделие“ в община Гърмен  хвърли в уплаха  собственици на земи и земеделски производители от гърменско които признаха ,че се притесняват  за изчезнали документи , скици и други важни книжа касаещи тяхната собственост за притежание на имоти.

„Тръгнаха проверките  от най- високо ниво по десетки подадени сигнали за крупни злоупотреби с имоти , и  веднага започнаха „взломните кражби“ в земеделските служби  и кражбите на каси и документи   които биха доказали злоупотреби с имоти отнети не правомерно от техните собственици и дадени за ползване на разни приходящи  от някъде си производители на различни култури  по европейски проекти  които направиха заграбването на имотите с помощта на служители  от земеделските служби , кметове и   адвокати „ коментират притеснени жители от община Гърмен , страхувайки се да не са изчезнали документите им за собственост при въпросната кражба .

Разследващи случая пък съобщиха ,че открадната метална каса от земеделската служба в Гърмен била малка и не е могла да побере каквато и да е документация ,а дали има откраднати документи  на собственици на земеделски земи , щяло да се установява тепърва.

коментара

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ