Свържете се с нас

Новини

Полицията в Гоце Делчев усилено работи по разкриване на извършителя откраднал метална каса с пари и документи от  офиса на Общинска служба „Земеделие“ в Гърмен

Публикувано

на

Криминалисти от РУ Гоце Делчев усилено работят по разкриването на  извършител който преди дни ,минути след полунощ е проникнал в офиса на  общинска служба „Земеделие“ в Гърмен от където е задигнал метална каса със сумата от 765 лева и документи .

 Офиса на  бившата Поземлена комисия в Гърмен, сега  Общинска служба –„Земеделие“  се помещава  в на първия етаж на Държавното горско стопанство – Гърмен,  а шеф на въпросната служба е Анелия Бусарова .

В момента  полицейските спецове преглеждат записите от всички камери за видеонаблюдение в широкия обсег на сградата на горското стопанство в Гърмен ,както и се водят и усилени разпити на служители и от двете ведомства . Сред проверяваните версии не е изключена и  тази , кражбата да е извършена  от вътрешен човек .

Кражбата  от общинска служба „Земеделие“ в община Гърмен  хвърли в уплаха  собственици на земи и земеделски производители от гърменско които признаха ,че се притесняват  за изчезнали документи , скици и други важни книжа касаещи тяхната собственост за притежание на имоти.

„Тръгнаха проверките  от най- високо ниво по десетки подадени сигнали за крупни злоупотреби с имоти , и  веднага започнаха „взломните кражби“ в земеделските служби  и кражбите на каси и документи   които биха доказали злоупотреби с имоти отнети не правомерно от техните собственици и дадени за ползване на разни приходящи  от някъде си производители на различни култури  по европейски проекти  които направиха заграбването на имотите с помощта на служители  от земеделските служби , кметове и   адвокати „ коментират притеснени жители от община Гърмен , страхувайки се да не са изчезнали документите им за собственост при въпросната кражба .

Разследващи случая пък съобщиха ,че открадната метална каса от земеделската служба в Гърмен била малка и не е могла да побере каквато и да е документация ,а дали има откраднати документи  на собственици на земеделски земи , щяло да се установява тепърва.

коментара

Крими

Постоянен арест за сина на Гурвата, обвинен за разпространение на наркотици

Публикувано

на

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста Веселин Тодоров от Благоевград, обвинен за разпространение на наркотици.

Той беше задържан от полицейски служители на 18 септември 2019 г. в дома му в Благоевград, заедно с още 7 лица, сред които и непълнолетно момиче./24часа

коментара

Продължете с четенето

Новини

Наложиха условна присъда на мъж, карал дрогиран нерегистриран мотоциклет

Публикувано

на

Присъдата е постановена от съда в Дупница

Общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв., постанови с присъда Районен съд – Дупница, за 24-годишния Симеон А.

Съдът одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, за престъпление по чл. 325, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК, престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

Подсъдимият се призна за виновен по всички повдигнати му обвинения. На 02.05.2019 г., пътувайки от град Дупница до с. Яхиново, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на мотоциклет е оказал съпротива на полицай, като не е изпълнил полицейско разпореждане, подадено със звуков и светлинен сигнал, както и с ръка, от инспектор към сектор Пътна полиция към ОД МВР – Кюстендил. За това престъпление, съдът постанови наказание – пробация за срок от 1 година.

Симеон А. се призна за виновен и в това, че е управлявал мотоциклета след употреба на наркотично вещество – канабис и метаамфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което и при условията на чл. чл. 55, ал.1, т.1 от НК е съгласен да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв.

Подсъдимият Симеон А. призна вина и, че управляваният от него мотоциклет е бил без регистрационна табела, за което РС-Дупница, постанови пробация за срок от 6 месеца.

На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия Симеон А. следва да се определи и наложи едно общо, най-тежко наказание измежду наложените по-горе, а именно – „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ