Квартал „Освобождение“ с нов, европейски облик

След месеци усилена работа, кв. „Освобождение“ е с напълно нов облик. Един от големите квартали в Благоевград придоби европейски вид след строително-монтажните дейности.

В квартал „Освобождение“ в рамките на няколко месеца бяха изградени 6 улици- „Роден край“, „Независимост“, „Черно море“, „Съединение“, „Ветрен“, „Руен“,  изцяло подменена и е ВиК мрежата,  има изградени нови тротоари, за удобство на пешеходците, зелените площи в IV микрорайон са изцяло облагородени. Предстои да бъдат поставени 78 броя нови пейки, близо 300 броя кашпи и 60 кошчета. Има изградени и шест броя подпорни стени, чрез които се осигурява безопасността и сигурността, както на живущите в района, така и на преминаващите от там.Шестте улици са изградени по проект „Благоустрояване на градска среда“.

В момента се работи по улица „Брод“, която е заложена в инвестиционната програма на Община Благоевград. Изгражда се и подпорна стена, с цел осигуряване на безопасност.

В квартал „Освобождение“ има изградени нови автобусни спирки, както и нова автобусна линия, която улесни жителите на IV микрорайон.

След месеци работи, строително-монтажните дейности са към своя край, а жителите на квартала са доволни от направеното.

Благодарение на отлично водената политика на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов още един благоевградски квартал се превърна в предпочитано място за живеене.

Предстои изграждането на ул. „Възрожденска“, която също е предвидена в инвестиционната програма на Община Благоевград.

Миналата година, отново в IV микрорайон бе положена асфалтова настилка на ул. „Бяло море“, чрез което се улесни достъпът до жилищата на гражданите.

Преди няколко години, благодарение на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха узаконени голям брой от жилищните сгради в кв. „Освобождение“, което допринесе за спокойствието и сигурността на хората от района.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене