Свържете се с нас

ВМРО

Общинският комитет на ВМРО-Благоевград, отправя своята гореща благодарност към хората, които подкрепиха нашата кауза в Община Благоевград по време на изборите за Европейски парламент!

Публикувано

на

Благодарение на нашите общи усилия, ние успяхме в изключително трудна медийна обстановка, да изберем двама евродепутати и това са Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков! Това бе резултатът на работата на нашите гласоподаватели, симпатизанти и членове ! ВМРО – БНД Благоевград Ви благодари за успешната предизборна дейност , за поетата отговорност към Организацията , за завършеното дело , което даде възможност да имаме свои представители в ЕП.

Бъдете здрави и все така предани на Българската кауза!

Браним България!

Председател на Общ.комитет на ВМРО-БНД Благоевград Станимир Радулов

коментара

Реклама
loading...

ВМРО

ВМРО се регистрира в ЦИК за участие в местните избори

Публикувано

на

ВМРО обявява свой собствен кандидат за кмет на София за местните избори другата седмица.

Това обяви днес евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти след регистрацията на партията за предстоящите местни избори на 27 октомври.

От ВМРО очакват добро представяне и да имат областни кметове след местните избори.

В голяма част от областните центрове имаме издигнати самостоятелни кандидати – Варна, Силистра, Добрич, Разград, Русе, Велико Търново, Враца, Ловеч, Шумен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и т.н. Ако всичко е добре и си свършим работата в Пловдив ще имаме кмет в лицето на г-н Атанасов, заедно с нашите съратници. Благоевград и Сандански са изключително важни за нас, където кандидати са народни представители и хора, които са се доказали в своята работа. Няма нито външни, нито случайни хора, всички са дейци на ВМРО, сподели Джамбазки.

За София ще имаме кандидат за кмет и за общински съветници, но ще ги обявим другата седмица. Кампанията в София не отговаря на реалните проблемни на софиянци. София не е само жълтите павета, тя е и „Люлин“, и „Младост“, и „Дружба“. Не е само въпросът за метрото, въпросът е и за градския транспорт, който трябва да бъде обновен, много често говорим за чистотата на въздуха, но никой не довършва изречението, че най-мръсните райони са тези с циганското население, където се горят боклуци. Така че ще имаме силна листа за София. Резултатът няма да бъде такъв, какъвто е предначертан, между двете дами, подчерта евродепутатът.

По повод компроматната атака срещу кандидат за кмет за София, Джамбазки заяви:

Личен живот не коментираме. Няма да се правим на жертви. Ще предлагаме решенията, такива каквито ги виждаме.

На места работим с нашите съратници от НФСБ. В 30% от общините ВМРО и НФСБ ще се явяват заедно, особено в смесените райони, допълни Юлиан Ангелов.

Един от акцентите в кампанията ни в София ще бъде недопускането на общински съветници от етническите партии, закани се Джамбазки.

Депутатът Юлиан Ангелов каза още, че ВМРО ще бъде голямата изненада на тези избори. На хората им писна от неизпълнени обещания. Ще покажем на софиянци, че ВМРО може да управлява София и да решава проблемите им.

Видео от изявленията след регистрацията вижте тук >>>

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Джамбазки за ценностите, за възпитанието в родолюбие, за мястото ни в ЕС, за неудобствата от широка политическа коалиция

Публикувано

на

Галин Григоров е името, което отговаря на ситуацията и ще получи широка обществена подкрепа

Ангел  Джамбазки е заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бил е общински съветник в София, сега е втори мандат евродепутат.

Джамбазки бе гост на традиционния вече Комитски събор, който се проведе в Червена вода. Ето какво сподели той пред „Акцент. БГ“ за държавата, патриотизма, местните избори в Русе.

– Добре дошъл на традиционния вече Комитски събор в Червена вода. Успя ли да усетиш атмосферата и настроението у хората?

– Да, хората като че ли тази година са повече, настроението и то е достатъчно приповдигнато. Вярвам, че не е само мое субективно мнение. Факт е, че все повече хора се завръщат към корените си – вадят носии, шият се униформи. Тук изброих половината исторически участия на българската армия – като започнем от въстанията, войните за обединение. Имаше няколко униформи от Първата световна война, имаше четнически униформи.

На хората им липсва държавната организация, било войскова, било то всякаква друга – усеща се тази липса. Това потвърждава нашата правота, че трябва да има ред и да се идеологизира обратно държавният процес и държавният въпрос. Ние повече от 20 години си говорим как държавата не трябва да се меси в нищо, нещата да се случват на самотек. Армията е някаква чиновническа служба и някакви такива глупости. Въпреки това тази празнина се запълва от само себе си. Има български дух, той трябва да бъде възпитаван, да бъде мотивиран.

Държавната идеология трябва да бъде основана на патриотизма. Трябва ясно това да се учи в училище, дори от детската градина.

Аз съм бил в български училища в САЩ, винаги за всичко вземаме Щатите за пример. Там децата сутрин се изправят и пеят химна и дават клетва пред знамето. Това трябва да стане и в българските класни стаи. Още от детската градина трябва да се възпитава уважение и любов към знамето, към Отечеството, към Родината.

– Това е едно потвърждение и отговор какъв трябва да бъде Европейският съюз – на националните ценности или на либералните дивотии?

– Точно така. Либералните дивотии вървят към катастрофичен, взривен, чудовищен упадък. Вижте как се обръща историята, каква историческа ирония има. Когато се присъединявахме към ЕС, бяхме упреквани, че сме неподготвени, назадничави, някакви тъмни балкански варвари. Сега ние задаваме дневния ред за бъдещето на Съюза. Не само ние, но и поляци, унгарци, чехи, дори и румънците.

– За деградацията на българското общество не са ли виновни българските партии и политици, за стотиците хиляди разбити семейства, принудени на раздяла да се изкарва насъщния в странство и да живеят разделени?

– До голяма степен деградацията се случва в следствие на няколко процеса, които се случиха едновременно – разпадът на семейството, липсата на родителски контрол, разпадът на училището. Когато ние бяхме ученици, имаше поведение, имаше дисциплина – сега няма нищо, не могат да ги изгонят от училище.

Ние казваме, че има нужда от такова нещо. Работим за завръщането на тези базови, не ги наричаме европейски ценности. Има общочовешки християнски ценности, има български обичаи и традиции. Европейските трябва да са смесица между общочовешките и българските. Не разбирам това еднополовите бракове да бъдат ценност – това си е извратена работа.

– За изборът на кандидат за кмет на Русе, повече от 10 дни осъмвахме с Искрен Веселинов, събуждахме се с Галин Григоров, което провокира тази динамика?

Има лесно обяснение. Подобна ситуация има на много места в България. Тези избори са много специфични. Сега няма „рече и отсече”. В момента е видимо, че ВМРО може да спечели тези избори. Ние търсихме фигурата, която може да ги спечели, като събере подкрепа от различни лагери. Затова преценката на организация, която познава най-добре познава ситуацията, предложи областния управител Галин Григоров като най-добър вариант. Той ще събере най-голям брой периферни, странични гласове. Целта е той да стане кмет на Русе.

– Не се ли притеснявате, че се търси и върви към едно ОФ, което без силна и ясна опозиция няма да се получи очакваната промяна. Подкрепата, за който и да е кмет никога и няма да бъде безплатна.

Ясно е, че всеки, който дава нещо, ще иска нещо. Друг е въпросът ако нещата, които се искат, са морални и законни, може да се правят компромиси и отстъпки. Но така е, както казахте, всяко едно ОФ влече претенциите на ОФ, но това е цената на всеки компромис. Ние можеше да се отделим само ВМРО, но моментът е такъв, че трябва да се прави отстъпка.

Ние сме се прицелили в кмет на Русе, в кмет на Пловдив и добро представяне в други градове. Надявам се на добър резултат.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ