Свържете се с нас

Култура

„Приказки за пиано“, с гост – професор Ростислав Йовчев

Публикувано

на

Читалището в Банско организира творческа среща с професор Ростислав Йовчев в Тържествената зала от 16.30 часа и съвместен концерт на класа по пиано, с преподавател Марина Иванова, в Големия салон на читалището от 18 часа на 30 този месец.

Професор Ростислав Йовчев е роден в София през 1961г., а през 1984г. завършва Българската Държавна Консерватория. Лауреат е на редица наши и международни конкурси, прави специализация по пиано, камерна музика и съпровод на солова песен в Кралската Консерватория – Брюксел. Проф. Йовчев активно концертира като солист и камерен изпълнител не само в България, но и в Германия, Белгия, Испания, Полша, Унгария, Румъния, Хърватска, Кипър, Турция, Южна Корея, Тунис и др. Участва в най-престижни фестивали у нас и в чужбина – „Салон на изкуствата“, „Софийски музикални седмици“, „Варненско лято“, „Надежди, таланти, майстори“, „Аполония“, „Филармоника“, „Музикалният октомври в Картаген“ /Тунис/ и др. Проф.Йовчев осъществява майсторски класове в България, Корея, Румъния, Турция, Италия и има многобройни записи за Радио София, Варшава, Берлин и Сарагоса. Репертоарът му обхваща всички стилове и епохи, като в него влизат някои крупни и рядко изпълнявани творби. Носител е на „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци в две категории – „Инструменталисти“ „Музикална критика“ за 2011г. През същата година получава и „Златна лира“ на СБМТД. Ростислав Йовчев е професор по пиано в Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София, а от май 2008г. е ръководител-катедра „Пиано“ към Теоретико-композиторския и диригентски факултет.

коментара

Бизнес

ВИДЕО: Ува Нестум отпразнува своя 10-ти рожден ден

Публикувано

на

Перлата на туризма в Неврокопско отпразнува своя 10 рожден ден с много гости и приятели, в компанията на неврокопските звезди Емо Чолаков, Ники Урумов, Бояна Карпатова и Николина Чакърдъкова. По молба на домакините вместо цветя и подаръци, гостите донесоха книги от любими български автори, които ще обогатят фондовете на читалищната библиотека в град Гоце Делчев.

.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Уникални възстановки на гладиаторски битки показаха в село Склаве

Публикувано

на

Село Склаве, община Сандански се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.
По време на традиционния събор на селото, на 22 юни се проведоха и Спартакови игри и Римски възстановки, които напълниха санданското село с местни и гости.
Събралите се жители и гости на с. Склаве станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчика от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия представиха невероятно и запомнящо се шоу.
Местни и туристи станаха свидетели на пътя на легендарния вожд на възстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, заместник – кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът – Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – Народен представител, Александър Томов – почетен гражданин на град Сандански и шампион в класическа борба, кметове на кметства.
В кметството на село Склаве- известно като родното място на тракиеца Спартак всеки може да разгледа малка експозиция за Спартак.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ