Свържете се с нас

Култура

Красива изложба подредиха в Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев учениците от клуб „Играем и творим“

Публикувано

на

Във фоайето на Трето ОУ „Братя Миладинови в Гоце Делчев , участниците в клуб за занимания по интереси „Играем и творим“, с ръководител Мариана Гебрелиева, вчера представиха изложба от изработени от самите тях изделия.

В клуба участваха ученици на допълнителна подкрепа с техни приятели и съученици.

В продължение на няколко месеца малките творци развиваха въображението си чрез изпълнение на различни задачи и игри. Придобиваха умения за самостоятелно справяне с поставена задача, като се стараеха предварително да планират нейното изпълнение.

 Участниците усъвършенстваха  и финната си моторика, чрез работа с различни материали и техники. Децата в прериода на обучението си се учеха и на изключително полезните човешки качества толерантност и подобряване на  уменията си за работа в екип.

коментара

Бизнес

ВИДЕО: Ува Нестум отпразнува своя 10-ти рожден ден

Публикувано

на

Перлата на туризма в Неврокопско отпразнува своя 10 рожден ден с много гости и приятели, в компанията на неврокопските звезди Емо Чолаков, Ники Урумов, Бояна Карпатова и Николина Чакърдъкова. По молба на домакините вместо цветя и подаръци, гостите донесоха книги от любими български автори, които ще обогатят фондовете на читалищната библиотека в град Гоце Делчев.

.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Уникални възстановки на гладиаторски битки показаха в село Склаве

Публикувано

на

Село Склаве, община Сандански се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.
По време на традиционния събор на селото, на 22 юни се проведоха и Спартакови игри и Римски възстановки, които напълниха санданското село с местни и гости.
Събралите се жители и гости на с. Склаве станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчика от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия представиха невероятно и запомнящо се шоу.
Местни и туристи станаха свидетели на пътя на легендарния вожд на възстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, заместник – кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът – Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – Народен представител, Александър Томов – почетен гражданин на град Сандански и шампион в класическа борба, кметове на кметства.
В кметството на село Склаве- известно като родното място на тракиеца Спартак всеки може да разгледа малка експозиция за Спартак.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ